Рене Зелуегър опитала да се избави от етническите си черти

Варна Лайф

30-10-2014, 12:20

Снимка:

youthhealthmag.com

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джулия Робъртс: Не мога да си позволя ботокс - имам 3 деца

Финландски учен изследва трансформацията с лицето на актрисата

Холивудската звезда Рене Зелуегър се е подложила на пластични операции, за да се избави от етническите черти на лицето си. Това твърди пред The Daily Mail финландският учен Едвард Дътон. Той дава пример и с други подобни трансформации - Майкъл Джексън и Бьорк.

Снимката на неприличащата на себе си Зелуегър се появи в Интернет миналата седмица и събуди оживени дискусии. Предположението на Дътон не е нищо повече от едно от многобройните изказвания на специалисти или непрофесионални догадки, тъй като самата актриса отрече да се е подлагала на каквито и да е хирургически намеси.

Все пак версията на специалиста по финска култура е доста интересна и необичайна. Той твърди, че Рене е решила да се отърве от все по-ярко прояващата се с годините принадлежност към малцинствата. В доказателство ученият припомня произхода на звездата: по линия на майка си тя принадлежи към народностите квен и саами - коренни обитатели и етническо малцинство в Швеция, Норвегия и Финляндия. Този факт прави външността на легендарната "Бриджит Джоунс" не достатъчно европейска и по-източна. Според Дътон именно несъответствието на лицето й с холивудските стандарти подтикнало Зелуегър да се реши на операция.

Рене, както и ред други знаменитости преди нея, не издържа на натиска на общоприетите стандарти за красота, казва със съжаление професорът. Според него след предполагаемата операция звездата е загубила северноевропейския си чар.

45-годишната Рене Зелуегър е носителка на “Оскар” в категорията за "Най-добра женска поддържаща роля" (за филма "Студена планина"). Тя стана известна с главната роля във филма "Дневникът на Бриджет Джоунс” през 2001 г. През 2004 г. Зелуегър се снима във втората част: “Бриджет Джоунс: на ръба на разума”.