Чистачка-масажистка обра пенсионер, присъдата й е условна

Крими

29-10-2014, 16:09

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Жената е крала и от дома на дъщеря му

45-годишната М. Тодорова получи условна присъда заради кражби от апартаменти. Наказанието е 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Кражбата е извършена в дните 7 и 8 май тази година, чрез използване на резервни секретни ключове за влизане в жилищата. От двамата пострадали подсъдимата отнела парични суми, златни накити и сребърни монети на обща стойност 1833 лева.

45-годишната М. Тодорова посещавала периодично жилището на пострадалия възрастен мъж като чистела, извършвала  услуги като масажистка, а известно време преди кражбата започнала да поддържа и интимни контакти с него. За всяко посещение  получавала определена сума като заплащане.

При една от визитите си в апартамента Тодорова прибрала резервни ключове за жилището, без пострадалият да разбере,  а впоследствие успяла да вземе от жилетката му и комплект ключове за дома на дъщеря му. Подсъдимата знаела на коя дата възрастният мъж получава пенсията си и обичайното време през деня, когато излиза от къщи. Тя влязла в апартамента му в негово отсъствие и взела намерената там сума от 400 лева.

По идентичен начин Тодорова действала и в апартамента на дъщеря му, като освен пари отнела златни и сребърни вещи, които продала във финансово-обменна компания. Потърпевшата собственичка на жилището забелязала липсите и сигнализирала в полицията.

Районният съд осъди 45-годишната М. Тодорова да заплати на пострадалите обезщетение за претърпените имуществени вреди.