Басейнова дирекция посреща Деня на Черно море с отворени врати

Животът

29-10-2014, 13:49

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На 30 октомври ще е първото за тази година редовно заседание на Басейновия съвет

Басейнова дирекция за Черноморски район - Варна обявяви Ден на отворени врати в петък. Поводът е Международният ден на Черно море. На 31 октомври гражданите ще могат да се запознаят с основните дейности и оперативната работа на експертите от дирекцията за опазване на Черно море, както и да научат повече за чистотата на морските води. Сградата на Басейнова дирекция се намира на ул. "Александър Дякович", а отворените врати са от 10.00 ч. до 16.00 ч.

В навечерието на празника са поканени студенти от Технически Университет, Висшето военоморско училище, представители на местната власт, неправителствени организации и съмишленици за опазването на Черно море. Пред гостите ще бъде изнесена презентация за състоянието на морето и ще бъде представен филм от изследователската дейност на Института по океанология. Събитието е на 30 октомври, от 16.00 ч., в зала "Дали" на хотел "Голдън Тюлип Варна".

Същият ден Басейнова дирекция за Черноморски район – Варна ще проведе първото за тази година редовно заседание на Басейновия съвет. В състава на третия мандат са включени представители на областни и общински администрации, регионални структури на Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните, ВиК - дружества, Българска академия на науките и висши учебни заведения, фирми водоползватели и неправителствени организации.
На заседанието ще бъде направен преглед на значимите проблеми в управлението на водите в Черноморски басейнов район. Ще бъдат представени дейностите във връзка с разработването на Плана за управление на риска от наводнения.

Ще бъдат дискутирани и програмите за мониторинг в изпълнение на Рамковата директива за морска стратегия, които са публикувани за обществено обсъждане на интернет страницата на Басейнова дирекция – Варна.Заседанието ще започне от 10 30 часа в зала "Дали" на хотел "Голдън Тюлип Варна".