"Писмо в бутилка" на Школа Дедал спечели награда на международен кино фестивал

Детската лента заминава за Пакистан

Документалният филм "Писмо в бутилка" на Школа Дедал - Варна е сред победителите в 6-тия Международен детски телевизионен фестивал "Дитятко", който се проведе в Харков, Украйна. Филмът, който беше реализиран от целия творчески екип на школата, беше селектиран заедно с още 301 продукции от 46 държави и спечели престижната награда за най-добра операторска работа.

Победителите в 6-тия фестивал "Дитятко" обяви легендата на харковската национална телевизия и радио Лидия Сергиенко. Официалното съобщаване на победителите стана на тържествена церемония, излъчена на живо в Интернет. Международното жури връчи още 18 награди в различните състезателни категории на фестивала.

Това е първото показване на филма "Писмо в бутилка" на голям международен кино форум. От Школа Дедал обявиха, че лентата е официално селектирана и в международната програма на 6-тия "Lahore International Childnen's Festival”, който ще се проведе от 10 до 15 ноември 2014 г. в Лахоре, Пакистан. "Писмо в бутилка" ще участва за награда в категорията Live Action Short, където ще се състезава с още 38 филма.