Черно море отстъпи на Славия в Елитната група

Спорт

26-10-2014, 16:06

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

"Моряците" отстъпиха на "белите" с 1:2 у дома

В мач от 14-ия кръг на Елитната футболна група до 17 години, отборът на Черно море допусна втора поредна загуба в шампионата. Този път "моряците" бяха потопени от гостуващия Славия с 1-2 под проливния дъжд на терена в "Аспарухово".

Двубоят се игра при изключително тежки атмосферни условия с обилна порция дъжд, гарнирана със силен вятър и това максимално затрудни действията на футболистите и на двата отбора. Малко по-здравите физически играчи на Славия се нагодиха по-бързо към суровите условия и поведоха в резултата в началните минути на срещата. Отговорът на Черно море обаче не закъсня и в 30-ата минута головата "картечница" на "моряците" изравни, възползвайки се от асистенция на Илиян Илиев-младши.

През втората част и двата тима имаха своите шансове за гол, а в 65-ата минута, гостите се възползваха от един от тях, и след центриране от корнер техен футболист отбеляза победния гол за столичани.

След срещата, разочарованият наставник на „Черно море” Калоян Георгиев заяви, че се е получил здрав и оспорван мач с много борба на тежкия терен и съжали, че шанса се е усмихнал на гостуващия отбор, а не на неговите момчета.

В следващия кръг на 29 октомври, варненци гостуват на Несебър от 14.30 часа.

Съставът на Черно море: Кристиян Кръсев, Светослав Павлов, Цанко Иванов, Николай Николаев, Мартин Сираков, Румен Касабов, Костадин Димитров, Валери Христов, Илиян Илиев, Валентин Йосков, Кристиян Събев

Смени: Владислав Данчев, Слави Славов

Треньор: Калоян Георгиев