Черно море издържа само едно полувреме срещу Лудогорец

"Моряците" отстъпиха с 0:2 при визитата си в Разград, Марк Клок с официален дебют

Черно море загуби гостуването си на шампионите от Лудогорец, в среща от 13-ия кръг на "А" група. В Разград "моряците" на Никола Спасов се опитаха да играят футбол срещу сериозния тим на "орлите", но в крайна сметка отстъпиха 0:2. И двете попадения паднаха след почивката.

Мачът трябваше да стартира в 19:00 часа, но се забави с половин час. Причината е, че съдиите зъкъсняха заради лошите атмосферни условия.

Срещата започна с домакински натиск за Лудогорец, като още в третата минута шампионите създадоха първата си сериозна опасност пред вратата на Черно море. В 3-ата минута Кайсара получи топката в наказателното поле и пробва пас успоредно на голлинията. Стенио пресече, но достави кълбото право на пътя на Хамза, който шутира високо и силно в аут. В 5-ата минута Кайсара пусна по тревата към Хамза, който с поемането стреля с десния крак от 7-8 метра по диагонала, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

Гостите от Черно Море отговориха в 12-ата минута, когато Коконов центрира към първа греда от ъглов удар.топката стигна до Марчин Бургхард, който с я насочи в долния ляв ъгъл, но Кайсара беше застанал на голлинията и успя да изчисти.

Домакините обаче контролираха мача и имаха нови добри възможности в следващите минути. В 18-ата Мисиджан проби през центъра и успя да подаде надясно към Мишо Александров, чийто шут обаче бе твърде слаб.

До края на полувремето Мисиджан се развихри. В 30-ата минута той тръгна да атакува наказателното поле отляво, върна към Анисе, който пропусна топката за Дяков. Той стреля, но малко покрай десния стълб. Три минути преди почивката самият Мисиджан излезе сам срещу Пиргов. Холандецът получи от Анисе от ляво, мина покрай пазача си, но след това шутира в тялото на вратаря, който направи стъпка-две напред.

Все пак логичното се случи в 52-ата минута и Лудогорец поведе. Кайсара с ниско центриране намери Мисиджан на метър пред вратарското поле. Холандецът не пое добре топката, но Вандерсон беше близо до него и стреля под гредата.

Последваха силни минути за Черно Море. Добро центриране на Иван Коконов намери Живко Петков, който изпревари Моци, но не нанесе хубав удар. Малко след това отново Коконов намери начин да центрира покрай Кайсара и Стенио изпревари Ангуло, за да я насочи към Тодор Паланков. Халфът стреля без подготовка, изпращайки кълбото на 2 метра покрай дясната греда.

В същото време домакините контратакуваха много опасно. В 68-ата минута Хамза проби отляво и намери Дани Абало. Испанецът стреля със силния си десен крак, но право в тялото на Пиргов. В 74-ата пък петима играчи на Лудогорец останаха срещу 3-а от Черно Море, но решителния пас към Анисе беше твърде силен и той беше изпреварен от вратаря.

Само минута по-късно обаче Лудогорец реши мача с втори гол. Мисиджан финтира Сашо Александров и стреля технично в десния горен ъгъл на Пиргов, вкарвайки топката във вратата за 2:0.

До края на мача домакините успокоиха темпото и не допуснаха сериозни опасности пред вратата си.

 В 80-ата минута дебют за Черно море записа Марк Клок. Холандецът смени Живко Петков.

Съставът на Черно море: Пиргов, Александров, Котев (ж.к.), Венков, Марчин, Дос Сантос (46-Расим, ж.к.), Паланков, Матиа (ж.к., 87-Д. Атанасов), Петков (80-Клок), Коконов, Манолов.