Награден със "Златна роза" режисьор изчезва безследно след церемонията

Крими

25-10-2014, 13:24

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Златна роза" за "Съдилището" и Блатечки

Захари Паунов е видян последно на тръгване от хотел "Черно море"

Режисьорът Захари Паунов е изчезнал след края на кинофестивала "Златна роза", на който беше отличен филмът му "Омбре" за индивидуални постижения в актьорската игра, пише в. "Монитор". 49-годишният мъж е бил забелязан за последно на 18 октомври около 12,30 часа, когато си тръгвал от хотел "Черно море" във Варна, сигнализирали близките му в полицията. Отседнал там заради едноседмичния фестивал в морската столица.

Паунов се качил в колата си "Хонда Сивик" и потеглил към София, където живее със семейството си. Вечерта обаче не се прибрал, а близките му не успели да се свържат с него по мобилния телефон. Автомобилът му е с регистрационен номер СА5319ХА, като нито возилото, нито Паунов са били забелязани от някого, въпреки че от 8 дни полицаите го издирват. Умоляват се всички граждани, които видят някъде колата, да се обадят в МВР или на телефон 112, защото по колата може да започне разплитането на случая.

Приятели на режисьора го описват като сериозен човек, не бил почитател на бохемския живот за разлика от някои свои колеги. Категорично се отхвърля версията да е изчезнал някъде с жена и да е зарязал семейството си. Те са притеснени, че Паунов може да е катастрофирал някъде и все още никой да не е забелязал автомобила. В миналото имало подобни случаи в полицейската практика.

ЗАХАРИ ПАУНОВ завършва УНСС (1986) и филмова и тв режисура в НАТФИЗ (2001). Работи като директор на продукция, продуцент и изпълнителен продуцент в български и чуждестранни филми. „Омбре” е дебютът му като режисьор в пълнометражното игрално кино.