Жертвите в катастрофата са полицаят Ивайло Янев и Галя Петрова от Константиново

Двамата оставят по едно сираче – момче на 16 и момиче на 15 години

Полицаят от Четвърто РПУ във Варна Ивайло Стоянов Янев и Галя Филипова Петрова са жертвите на бруталното автомеле във Варна, съобщава БЛИЦ. Загиналите при катастрофата на улица "Девня" в морския град оставят по едно сираче – момче на 16 и момиче на 15 години.

Жертвите са от село Константиново и от доста време са имали интимна връзка. 32-годишната Галина се омъжила млада и от брака си има една дъщеря, която сега е деветокласничка. След развода си започнала да се вижда с Ивайло, който е женен и има син – ученик в 10 клас.

Хората в селото отдавна били наясно с връзката им, която не била тайна и за съпругата на полицая – Иринка, коментират от селото. "Те си излизаха съвсем явно и не са се крили. В това, че са имали любовна връзка, няма нищо лошо. Лошото е това, което се случи! Голяма трагедия за семействата им и за цялото село…", обясни позната и на двете жертви. И добави, че бащата на Ивайло – Стоян, е почитан от съселяните си човек. Допреди време бил поел земеделската кооперация в селото и синът му му помагал до закриването й. Според близки на загиналите, връзката им била официализирана и Ивайло бил в процес на развод.

Двамата загинаха малко след 13 часа днес при жестока катастрофа на улица "Девня" в морския град, след като автомобилът на Ивайло – "Рено Клио", бе пометен от "Порше Кайен".

Шофьорът на поршето, който след зверския удар остана навредим, коментира пред медиите, че реното му е сякло пътя. "Не знам какво се опитваше да направи, може би обратен завой, но сече движението. Това е", каза водачът на джипа.

Полицаят Янев не е бил на работа във фаталния за него и спътницата му ден, съобщава БЛИЦ, цитирайки свои източници. При жестокия сблъсък той починал намясто. "Вероятно е направил "сърдечна смърт". Момичето обаче е било живо и дори в съзнание. Мъжът на шофьорското място, който е доста едър, от удара между двата автомобила го е затиснал. От друга страна, момичето е било буквално смазано и от смачканата врата", довериха наши източници.

За да извадят Галя, се наложило екипи на "Гражданска защита” да разрежат ламарините на реното ковчег. Гледката била потресаваща – краката на 32-годишнатажена били видимо изпотрошени.

Жители на село Константиново разкриха и друг потресаващ факт. Около час и половина след катастрофата, когато телата на двете жертви още стояха на пътното платно – в носилки и покрити с одеяла, сестрата на Галя се прибирала от Варна за Константиново. Тя и нейни съселяни се движели с автобус номер 37, който преминал по Аспаруховия мост – в непосредствена близост до мястото на трагедията.