Район "Одесос" празнува днес

Новините

23-10-2014, 07:23

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Детски празник, концерт и отворена администрация са част от програмата за деня

Днес е празникът на централния варненски район "Одесос". Той се отбелязва за трета поредна година. Датата бе одобрена с решение на Общинския съвет, а с нея в исторически план се свързва началото на гражданското управление във Варна след напускането и на последния турски войник от града..

Традиционното детско празненство е на сцена „Раковина” от 10. 00 ч. / при лошо време- в зала „Европа”на ФК/.  Също от 10.00 ч. започва и т.нар. „Отворена администрация” за граждани, които искат да разгледат сградата на ул. „Ст. Караджа” 30 и да се запознаят с работата на институцията.

 С начален час 13.00  в Областния информационен център започва  информационният ден под надслов „Европейските проекти в район „Одесос”. Ще бъдат представени Европейски проекти за обновяване на градската среда и стартиращ бизнес от безработни лица на територията на централния варненски район.

От 17.00ч. представителният духов оркестър на ВМС ще посрещне с 20-минутна програма  гостите на концерта в зала 1 на Фестивалния комплекс. Това е кулминацията на празника и по традиция е наречен „Талантите нямат възраст” с участието на ученици от Музикалното училище, Общинският детски комплекс, вокална формация „Одесос”, клуб по танци „Стар денс” и др.

За трети път се издава и малка книжка с важни за историята на района факти. Тази година тя е посветена на сградите, архитектурни паметници в „Одесос”, които придават облика на района и на града.