Черно море наказа Левски във Варна

Спорт

22-10-2014, 20:55

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победата на Черно море Порт Варна над Левски в снимки

"Моряците" с първа победа в НБЛ

Черно море Порт Варна победи Левски в последния мач от втория кръг на НБЛ. Тимът на Денислав Коцев се наложи с 90-79, след като почти през целия мач водеше в резултата. Това е първа победа за тима на Варна, след като в първия си мач те загубиха от Берое Стара Загора. В следващия кръг тимът на Черно море гостува в Бургас, а Левски посреща Ямбол в София.

Левски започнаха по-силно в мача и след добра серия излязоха напред в резултата. До края на първата част те запазиха преднината си и след 10 минути водеха с 8 точки. Страхотен обрат направиха “моряците” във втория период и след силно включване на Божидар Аврамов и Великов, както и серия от 10-5, те изравниха в резултата при 34-34. Малко след това за първи път в срещата домакините от Варна поведоха и на полувремето запазиха аванс от 2 точки.

Момчетата на Константин Папазов определено нямаха ден от тройката и до първото полувреме изпуснаха и 9-те си стрелби от линията за 3 точки, докато варненци бяха вече с 4 напред.

Силно започнаха домакините и в третия период, когато направиха нова серия от 9-0 и увеличиха значително преднината си. Митко Димитров и Павлин Иванов вкараха по една тройка, за да стопят разликата на 5 точки в края на частта , но след тях Черно море бяха отново със 7 точки напред.

Последва нова тройка на Гюровски в началото на четвъртия период, а разликата падна само на 4 точки при 68-64. Малко след това “моряците” отново увеличиха преднината си, а Левски не успяха да я стопят до края на мача и загубиха срещата.

Тимът на Черно море Порт Варна бе по-точен от линията за три точки, като отбеляза 10/23 (43%), докато Левски отбелязаха едва 4 тройки в мача от 19 опита или (21%).

ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Александър Йевджич бе най-резултатен за победата на Черно море като завърши с 20 точки, Божидар Аврамов записа 17 точки и 5 асистенции, 16 отбеляза Станислав Славейков, а с 13 точки и 7 борби завърши Асен Великов.

За Левски с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби завърши бившият играч на Варна - Милян Пупович, 14 отбеляза Христо Захариев, а 13 реализира Павлин Иванов.