Дамите на Спартак (Вн) премериха сили с националния на Русия

Сборная е на лагер в Албена, където се готвят за предстоящите Евроквалификации с България, Молдова и Англия

Женският футболен тим на Спартак Варна премери сили с националния отбор на Русия U17 в контролна среща играна на стадион "Младост" във Варнa. Варненки не успяха да се противопоставят на по-класния съперник и отстъпиха с 0:7.

Момичетата на Елена Пеева се държаха добре на терена, но отстъпиха физически през втората част, когато допуснаха цели пет гола. Селекционерът на Русия пък използва две изцяло различни единадесеторки, докато варненки разполагаха само с две смени.

"Mладите момичета, които са на възраст между 14 и 16 г., като изключим Женя Стрезова и капитанката Мария Георгиева, не могат да се сравняват със футболистките на съперника. Все пак това е националният тим на Русия. Не издържахме физически през втората част и в последните минути допуснахме резултата да стане разгромен. Но това не е важно. Хубавото е, че момичетата не се стреснахa и се опитваха да играят футбол. Пък и кога друг път ще имат възможност да играят с "А" отбора на Русия", каза пред varnautre.bg Елена Пеева.

Главен рефер на двубоя пък бе бившата футболистка на Спартак (Вн) Надя Белчева, която след Нова година ще стане международен съдия.

Иначе Сборная е на лагер в Албена, където се готвят за предстоящите Евроквалификации, като рускините са в една група с България. Българките в момента са на подготвителен лагер в Русе, а в края на седмицата се местят в Албена. Останалите два съперника в групата ни са Англия и Молдова.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Двубоите ще се проведат на терените в Албена и Каварна. На 26 октомври българките излизат срещу Англия, на 28-и играят с Русия, а на 31-и - с Молдова.

Припомняме, че селекционерът на женския ни национален тим повика в състава си Моника Чернева и Тея Пенкова от Спартак Варна.