Рейс се блъсна в дърво, пострадаха пет жени

Крими

21-10-2014, 15:17

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-потърпевша е кондукторката

Градски автобус се блъсна в дърво във Варна, след като добричлия му отсече пътя. Пострадали са 5 жени на възраст от 48 до 76 години, като най-потърпевша е кондукторката. Няма опасност за живота на пътничките, те с леки травми и са настанени в болница.

Пътният инцидент е станал малко около 11 часа. Автобус на "Транстриумф" по линия 148 е идвал от булевард "Мария Луиза", за да завие по булевард "Владислав Варненчик". 

При навлизане в зоната на кръстовището 62-годишен водач от Добрич с "Мазда" предприема рязка маневра за престояване от средна в дясната лента за движение без да се увери, че не създава рискова ситуация за участниците в движението, които се намират там. В резултат на това, за да избегне сблъсък с автомобила, водачът на автобуса - "Мерцедес" използва рязко спирачки, отклонява вдясно автобуса и се блъска леко в крайпътно дърво.

Вследствие на инцидента са пострадали 5 жени, като опасност за живота им няма. Най-сериозно е пострадала 48-годишната кондуктурка, която е единствената настанена за лечение в болнично заведение с фрактура на ломбален прешлен. Други две, на 73 г. и на 63 г., са получили фрактури на ребра, а при останалите, на 76 г. и на 54 г., са установени контузни наранявания.

По случая има образувано досъдебно производство.