В този му вид Спартак е обречен, търси се светлинка в тунела

Спорт

20-10-2014, 16:31

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Спартак се превърна в приют за отхвърлени отвсякъде играчи, които имат честта да играят на Коритото, защото просто няма други

Треньорът на Спартак 1918 Златко Янков напусна клуба. Всяка промяна води до нова доза оптимизъм, но засега положението остава същото.

Под ръководството на Фара Спартак не можа да спечели нито една точка в "Б" група, а основната причина за това "постижение" е отборът. А той не разполага с никакви футболни аргументи. Янков пристигна на Коритото с надежда, че може да възроди Спартак, който няколко дни по-рано бе напуснат от по-голямата част от миналогодишните футболисти. Няма да влизам в подробности защо и по каква причина, но истината е, че имаше искра надежда, но тя набързо бе изгасена.

От известно време ръководството на спартаклии си задаваше въпроса, аджеба защо Спартак не може да спечели точка в "Б" група този сезон?! И го намери.

Намери го в лицето на Златко Янков. Колкото и да му е неприятно на Фара, ръководеният от него Спартак изобщо не беше отбор. И как да е, като той трябваше да се гради в движение, с ненужни в професионалния футбол играчи.

Общо взето Спартак се превърна в приют за отхвърлени отвсякъде играчи, които имат честта да играят на Коритото, защото просто няма други. Ако ще продължава по същия начин, не е нужно да прогнозираш, че понятие като "отбор на Спартак" няма, а ако ще е в този му вид, по-добре без него.

След всичките 8 мача за първенство и един срамен резултат срещу Левски за Купата, в Добрич "соколите" бяха доразкрити. Варненци гостуваха на Добруджа в контролна среща, която в последствие бе оценена като провал. Така де, проверки се правят, за да се види моментното състояние на отбора, или, както в случая, за да не се губи игровият ритъм. По стечение на обстоятелствата и липсата на качества във футболистите, Спартак бе разгромен от бледнеещия този сезон тим на Светльо Тодоров с 0:5. Добруджа не пропусна предоставения му шанс и спука от бой жалката формация на "соколите".

Да, Спартак наистина бе много жалък и трагичен този сезон, освен в мачовете далеч от дома. Където е играл на "прилично" ниво, но късметът ги е провалял. Така поне твърдят от клуба...

С видяното до тук в първенството спокойно може да се каже, че футболистите нямат идея защо са на терена, което автоматично изключва анализ на останалите елементи от играта като тактика, комбинации, движение със или без топка, а за нещо по-нестандартно е излишно да говорим. А оправдания от сорта - футболистите са изчерпани, демотивирани и обезверени, сякаш не вървят.

Освен, че не успя да се отлепи от дъното на класирането, Спартак пропада и ще продължава да пропада толкова дълбоко, колкото и най-големият фен-песимист не е очаквал. Тази банда съвсем спокойно може да бъде прекръстена на ФК Трагедия, но ако на някого звучи смешно, то за спартаклии положението е такова, факт.

Заради привличането на Орлин Орлинов и куп други изгаснали и никога не блестели "звезди", изгоряха местата на млади футболисти от варненската школа, с които отборът също щеше да "спечели" 0 т..

И така стигаме до заключението, което прогнозира футболната общественост във Варна преди старта на пролетния полусезон, а то е, че Спартак е първият изпадащ отбор в "Б" група. Търси се светлинка в тунела, ако разбира се не е безвъзвратно късно!.