Шефка на брокерска къща измамила студентка, получи условна

Крими

20-10-2014, 16:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Завлякла я с 560 лева капаро за апартамент под наем

Управител на фирма за недвижими имоти получи днес условна присъда. 42-годишната И. Димитрова излъгала студентка, че ще й отдаде под наем апартамент на ул. "Ген. Гурко". В крайна сметка просто й взела капарото от 560 лева и се покрила.

Историята е от края на септември 2008 г. Самият апартамент подсъдимата предварително била наела и предплатила за една година за нуждите на брокерската къща, като в клаузите на сключения със собствениците му договор имало изрична забрана за преотстъпване или преотдаване на имота на трети лица. Въпреки това Димитрова пуснала обява в специализиран интернет сайт и в началото на новата учебна година обявила наемна цена за апартамента от 280 евро. На 29 септември студентка направила оглед на жилището и с квитанция към приходен касов ордер оставила капаро в размер на 560 лева, с уговорката, че до няколко дни ремонта в апартамента ще приключи и ще може да се нанесе. Това така и не се случило. При многократните опити на пострадалата да се свърже по телефона с брокерката получавала уклончиви отговори и обяснения, че е болна или пътува извън града, поради което бил подаден сигнал в полицията за измамата.

Наложеното наказание на 42-годишната И. Димитрова е 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалата.