Разкриха престъпна схема за продажба на гориво чрез фирми бушони

Крими

20-10-2014, 14:03

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Маркираният дизел е бил претоварван в еднотонни пластмасови съдове в микробуси, маскирани като хладилни превозни средства

Престъпна схема за продажба на маркирано гориво разкри мобилна митническа група във Варна. Става дума за верига за доставка на маркиран газьол на новорегистрирани фирми бушони, препродажба на горивото и закриване на фирмите след това. Горивата са препродавани минути след разтоварването им още в деня на доставката. Маркираният дизел е бил претоварван в еднотонни пластмасови съдове в микробуси, маскирани като хладилни превозни средства. Складовите бази са били различи при всяка доставка - от частни домове в центъра на Варна, през обитаеми къщи във вилната зона на града, до необитаеми постройки в близко село.

По селекция на сектор "Акцизни дейности" на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" на Агенция "Митници" през седмицата е проверена фирма-получател на маркиран газьол във Варна. След оперативни действия на мобилна митническа група от Централно митническо управление в събота е установено получаването на гориво и последвалата доставка на същото на друг адрес. Задържани са два микробуса с маркирано гориво в резервоарите. Превозвали са общо 4 тона. На мястото на доставката са задържани други 9 тона маркиран газьол.

При операцията са задържани общо 13 тона маркирано гориво, от които са взети проби за лабораторен анализ, както и двата микробуса за обезпечаване. Ще бъдат съставени актове по ЗАДС. Работата по случая продължава, за да се докаже от колко време е действала престъпната схема.