Детски градини и училища отчитат работа по общински програми

Животът

20-10-2014, 13:42

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще бъдат демонстрирани креативни методи, нетрадиционни форми и съвременни образователни ресурси за осигуряване на подкрепяща среда за интеграцията на децата - билингви.

Детски градини и училища отчитат резултати по общински образователни програми, провеждани през 2014 г., съобщават от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".

На 21 октомври от 11.00 до 12.00 ч. в хотел "Голдън тюлип" ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат представени резултати и изводи от работата по проекта "СТЕП ИН" – Насоки за изучаване, обучение и образование за интегриране на младите роми" в две варненски училища – ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Добри Войников". Проектът се реализира в сътрудничество между социална асоциация "Св. Андрей" и двете училища.

На 22 октомври от 14.00ч. в конферентната зала на хотел "Одесос" педагогическите екипи на ЦДГ №38 "Ян Бибиян" и ОДЗ №14 "Дружба" организират образователен уъркшоп "Заедно в различието за успешната интеграция на децата от различните етнически групи в предучилищна възраст". Събитието отбелязва успешното приключване на проект със същото име. Ще бъдат демонстрирани креативни методи, нетрадиционни форми и съвременни образователни ресурси за осигуряване на подкрепяща среда за интеграцията на децата - билингви.Гости на кръглата маса и уъркшопа ще бъдат ученици, представители на различни институции, НПО, директори на детски градини и училища, педагогически съветници и родители.И двата проекта са реализирани по програмата на община Варна за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение.