Спартак 1918 с 10-а загуба в "Б" група

"Соколите" поведоха в резултата, но допуснаха пълен обрат в мача в Мездра

Отборът на Спартак 1918 записа десетата си загуба в "Б" група. "Соколите" паднаха с 1:2 при гостуването си на Локомотив в Мездра, в мач от 10-ия кръг на втория ешелон. Огнян Стефанов откри резултата в 63-ата минута, но с голове в 74-ата на Николай Цветков и Борислав Балджийски в 85-ата Локомотив успя да спечели срещата.

Така Спартак остава на последно място в класирането в "Б" група с без точки и с отрицателна голова разлика 4-27.

Най-интересното от мача по минути:

Срещата започна с натиск на домакините, като още във втората минута Локомотив можеше да открие резултата. Тодор Чеворски не успя да засече хубаво центриране по земя успоредно на вратата.

Красимир Илиев от Спартак 1918 получи жълт картон, след като задържа откъсващ се футболист на Мездра.

20-а минута, гостите от Спартак 1918 играят прибрани в собствената си половина, Локо Мездра натиска, но не успява да стигне до голово положение.

32-ата минута бившият футболист на "соколите" и настоящ на Локомотив - Стоян Георгиев получи жълт картон за нарушение в дясно на наказателно поле. При последвалия фаул Чипев центрира на първа греда, където Пламен Иванов стреля, но в аут.

Веднага след това Иванов получи официално предупреждение заради груб фаул.

38-ата Николай Цветков проби отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля, но стражът на Спартак Филип Димитров улови.

41-ата минута изстрел от двадесет метра на Мишев мина на сантиметри от напречната греда.

44-ата минута Николай Цветков получи топката в наказателното поле на точката на дузпата, но стреля слабо в ръцете на вратаря на "соколите".

Край на първото полувреме!

Начало на второто полувреме!

52-ата минута контраатака за Спартак завърши с изстрел на Пламен Иванов, но топката срещна тялото на защитник и излезе в аут.

55-ата минута Мишев падна в наказателното поле на Спартак, но главният рефер Никола Атанасов даде знак играта да продължи.

В 58-ата минута Мишев изведе сам срещу вратаря Чворовски, който не успя да намери целта и стреля в покрай гредата на Филип Димитров.

В 63-ата минута Отборът на Спартак 1918 повежда в резултата. Бърза контра атака подета от Вълчанов, който центрира към Огнян Стефанов и той с глава отблизо реализира за 0:1.

В 74-ата минута Николай Цветков центрира отляво в наказателно където непокритият Ивайло Цветанов с глава реализира за 1:1.

В 85-ата Борислав Балджийски от пряксвободен удар направи пълен обрат в мача за 2:1

Съставите:

Локомотив: Иван Иванов, Петър Василев, Георги Павлов (66 - Паргов), Стоян Георгиев, Георги Василев (62 - Димов), Ивайло Цветанов, Николай Цветков, Тодор Чаворски, Борислав Балджийски (ж.к), Иван Мишев, Борис Петков (48 - Ганчев)

Спартак 1918: Филип Димитров, Тодор Маринчев, Роналд Донев, Радомир Тодоров, Славомир Събков, Николай Чипев, Красимир Илиев, Диян Малчев (65 - Огнян Стефанов), Никола Радулович, Пламен Иванов (ж.к) (68 - Евтим Димитров), Станиимр Димитров