Кунева няма да обяви резултата от референдума с кого искат членовете коалиция

Новините

18-10-2014, 08:38

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Причината е, за да не се влияе върху продължаващия цикъл консултации

"Няма да обявя резултите от вътрешнопартийния референдум, в който членовете гласуват с кого искат да се коалираме."Това обяви пред "24 часа" лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

"Предпочитанията са категорични и интересни, но предвид динамиката на процесите и предвид факта, че не желая да влияем върху продължаващия цикъл консултации, които провежда ГЕРБ, ще ги задържим за вътрешно ползване", отсече тя.

И съобщи и втора новина - референдумът, който трябваше да приключи днес, се удължава с няколко дни. Причината - не всички членове на ДБГ имат IP адрес. Ето защо централата ще осигури и опция гласуване в урни.

Парламентарната група на Реформаторския блок е провела първото си заседание, съобщиха по-рано от пресцентъра на съюза. На сбирката било засвидетелствано убедително единодушие по всички обсъдени въпроси, подчертават от там.

23-мата депутати на блока дори подхванали веднага две конкретни задачи - работа по изготвяне на правилник за дейността на групата и подготовка за очакваната актуализация на бюджета. За целта били определени две подкомисии към ПГ - юридическа и финансова. Националният съвет на "Движение България на гражданите" се събира на заседание в Стара Загора утре.

Този орган е разширеното национално ръководство на партията и ще заседава за първи път след провеждането на изборите. Димитър Танев от преговорния екип на реформаторите ще запознае съпартийците си как са минали разговорите с ГЕРБ, след което ще обсъдят перспективи за нови разговори.