Фалшив квартирант ще търка наровете

Крими

17-10-2014, 15:59

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крадци се представят за квартиранти

Съдът пусна съучастничката му под гаранция

Различни мерки за неотклонение наложи днес Районен съд - Варна на мъж и жена, обвиняеми за извършени след предварителен сговор кражби от възрастни хора при продължавано престъпление.

Спрямо 44-годишната С.Д. и 53-год. И.Я. са предявени обвинения, че в периода 31 юли до 25 август тази година са влизали в домовете на възрастни хора във Варна и под предлог че търсят да наемат квартира, са отнели парична сума от 3000 лева и таблет.

Съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 53-год. И.Я., като счете, че са налице обосновани предположения за авторство на деянието и съществува реална опасност той да се укрие или да извърши други престъпления.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността и измами, като деянието се явява извършено при опасен рецидив. На обвиняемата С.Д., която е с чисто съдебно минало, съдът наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 лева. Съдът прие, че към момента доказателствата по делото не сочат за съществуването на реална опасност тя да се укрие и да извърши друго престъпление.