Ученици обучават връстници в борбата с трафика на хора

Животът

17-10-2014, 13:22

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотоизложба "Лято без риск" показват в Младежкия дом

Кампанията е насочена към младите хора и цели повишаване информираността и чувствителността им по отношение трафика на хора

Кампания за борба с трафика на хора започна във Варна. От 15 до 21 октомври 2014 г. в община Варна се провежда кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Организатори на кампанията са Местната комисия за борба с трафика на хора - Варна, община Варна, дирекция "Превенции", съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора. Кампанията е насочена към младите хора и цели повишаване информираността и чувствителността им по отношение трафика на хора и неговите измерения. Дейностите в рамките на кампанията са обучителни сесии и информационни кампании в училищата.

Обученията се водят по метода "връстници обучават връстници" от доброволци от Градския превантивен клуб, функциониращ към дирекция "Превенции", в Първа езикова гимназия, IV Езикова гимназия, V ГПЧЕ "Йоан Екзарх", III ПМГ "Акад. М. Попов", Професионална техническа гимназия, МГ "Д-р П. Берон", НГХНИ "К. Преславски".

Обучение "Рисково поведение в интернет и трафик на хора".
Обучението се води от лектори от Националния център за безопасен интернет и е в разделено в два модула. Първият модул е предназначен за доброволци от Градския и училищните превантивни клубове, вторият – за професионалисти, членове на Местната комисия за борба с трафика на хора и на Общинската и местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Форум "Младите хора срещу трафика на хора".
Основен акцент на форума е представяне на училищните политики по превенция на трафика на хора, дискусия и планиране на дейности за повишаване съпричастността и промяна на нагласите към жертвите на трафик.