Английска фондация дари 100 кашона с консумативи на АГ болница

Животът

16-10-2014, 12:34

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За пореден път управителят д-р Минков изказва огромното си възмущение от политиката на държавата и Здравната каса срещу майчиното и детско здравеопазване в България

АГ болница за втори път получи дарение от фондация "BULGARIAN AID", основана от г-жа Кристин Дагуел - 100 кашона основно с консумативи, основно престилки, ръкавици, спринцовки, операционно бельо и др.

За пореден път управителят на АГ-то д-р Радослав Минков изказва огромното си възмущение от политиката на държавата и Здравната каса срещу майчиното и детско здравеопазване в България, от системното неадекватно финансиране от Здравната каса в областта на майчиното и детско здраве, от липсата дори на клинични пътеки и финансиране за някои от заболяванията, по които се обслужват пациентите в болницата и от перманентния тормоз на чиновниците от Здравната каса, които на базата на пропуснат подпис или няколко думички в безкрайната документация за отчитане на дейността към НЗОК не изплащат хиляди левове дадени от болницата за спасение на невръстните човешки животи.

"Жалко е, когато чуждестранни граждани помагат на нашите деца, а в същото време нашата държава и Здравна каса отнемат финансови средства от болницата за тяхното лечение", коментира д-р Минков. В заключение той сподели, че до края на годината очаква дарение от чисто нов модерен кувьоз за нуждите на Неонатологично отделение, което вече месеци наред е препълнено с тежки случаи от цяла Североизточна България. Той апелира към всички добронамерени хора, които биха имали желание да помогнат на най-голямото Неонатологично отделение в цяла Североизточна България.