Марешки все още е в ареста

ВИДЕО: Как се стигна до скандала с Марешки и защо аптечният бос нападна общинския съветник Костадин Костадинов

Фармацевтичният бос Веселин Марешки все още е в ареста. Той бе задържан снощи, след като нанесе удар на общинския съветник Костадин Костадинов. Официалната информация от полицията гласи: 47-годишен мъж е задържан за нанасяне на телесна повреда на 35-годишен мъж. Нападателят е задържан за срок до 24 часа. От полицията не дадоха информация кога Марешки ще бъде пуснат. 

До боя се стигна заради имот, за който спорят бивши съпрузи. Пицария "Ред Хот" е отдадена под наем на Асен Миланов. Досега наемът Миланов плащал на съпруга - Тони Димитров. Сега обаче Марешки започнал да го изнудва да дава наема на него, а той щял да го предава на жената от бившата съпружеска двойка - Красимира Колева. Връзката между Марешки и Колева била приятелска, а освен това аптечният бос е строил кооперацията, в която се намира пицарията. 

Наемателят обаче не се съгласил, тъй като Марешки не е представил никакво правно основание да получава наема. Стигнало се до неправомерно спиране на тока от страна на Марешки и Колева, които използвали фалшив документ. 

По този повод в качеството на общински съветник Костадин Костадинов бил помолен от Миланов да помогне в ситуацията. Той отишъл на ул. "Студентска", където заварил Марешки. Двамата не си разменили нито дума. 

Когато Костадинов решил да си тръгва Марешки приближил към Костадинов и започнал да го снима. Костадинов също извадил телефона си и започнал да снима Марешки, в резултат на което последният му забил юмрук в лицето, след което нападателят бе отведен от полицията. 

ВИДЕО от ареста на Марешки

Костадинов е с лека телесна повреда показва медицинското, което съветникът си извади веднага след инцидента. За лека телесна повреда прокуратурата няма да образува досъдебно производство срещу Марешки. Костадинов обаче е категоричен, че ще съди аптечния бос за телесна повреда и обида. 

Ето какво разказа Тони Димитров - мъжът от бившата съпружеска двойка, спореща за имота на ул. "Студентска", който е бил свидетел на случката. 

Ето какво разказа и наемателят Асен Миланов

Пред Второ районно дойде и Красимира Колева - съпругата на Тони Димитров, която е ответната страна в спора за наема на пицария "Ред хот". Тя изложи своята гледна точка и аргументите за това защо е спрян тока в заведението. От "другата страна" й опонираше Стефан Соколов - съсобственик на пицарията.

Стефан Соколов

Маргарита Димитрова - сестра на Тони Димитров

Вижте всичко по темата 

Костадинов: Ще съдя Марешки

Арест за Марешки (видео)

Марешки в ареста, сби се на ул. "Студентска"

Марешки остава в ареста за 24 часа

Разпитват 7 свидетели, видели Марешки да удря Костадинов

Марешки стана участник в уличен скандал за имот, намеси се полиция