Шест тима стартират в градското по футзал на Варна

Спорт

14-10-2014, 12:45

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

С две дербита започва шампионата в морската столица - Мания - Гранд Про и МФК Спартак - МФК МАГ

Шест тима ще участват в градското първенство по футзал на Варна. Това са отборите на Планекс, Близу-Бултрас, МФК Спартак, МФК МАГ, Гранд Про и Черно море Мания. Надпреварата стартира тази събота (18 октомври). В сградата на ЗС на БФС Варна бе изтеглен и жребия за първия кръг от шампионата. Дербито безспорно е между градския първенец от миналия сезон Черно море Мания и шампиона на България и участник в Елитния кръг на Шампионската лига Гранд Про. Останалите два мача са МФК Спартак - МФК МАГ и Планекс - Близу-Бултрас.

Първенството ще се проведе в три полусезона. Първият ще продължи до към 15 ноември, като след изиграването на петте срещи ще се проведат квалификации за Купата на ЗС на БФС Варна. Мачовете ще са към края на ноември. На 6 декември пък ще започне основния кръг за купата, като очакванията се в надпреварата да се включат и чуждестранни тимове.

Вторият полусезон ще стартира през първата седмица на февруари, а третият ще е през март. По регламент първите четири тима в класирането ще играят всеки срещу всеки, като точките от първите два полусезона се запазват.