Започна гласуване за любима книжарница

Животът

13-10-2014, 15:06

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Това е първо по рода си предизвикателство, което ще изправи във вълнуващо съревнование книжарниците в България.

Националният конкурс "Моята любима книжарница" стартира. Победителят ще бъде определен от читатели чрез пряко гласуване. Това е първо по рода си предизвикателство, което ще изправи във вълнуващо съревнование книжарниците в България. В продължение на два месеца всички хора, които четат и които купуват книги, за които книжарницата е специално място, ще имат възможност да дадат своя глас за книжарницата, спечелила тяхната лоялност.
Целите, които си поставя конкурсът, са: чрез онлайн гласуване да бъде избрана любимата книжарница на България – тази, която е спечелила доверието на най-много хора и ги е превърнала в свои верни почитатели; да се утвърди като конкурс, в който не жури, а читателите, хората, заради които съществуват книжарниците, присъждат наградата; да се покаже уважение към професията на книжаря и към книжарниците като място за културни събития и социални контакти.
Националният конкурс е организиран от Издателска къща "Кръгозор" ООД. Срокът за гласуване е до 10 декември 2014 г.
Книжарниците, за които може да се гласува в конкурса, трябва да отговарят на следните условия:

- В конкурса може да се гласува за книжарници, в които преобладаващият асортимент от стоки са книгите.
- Книжарниците трябва да са търговски обекти, а не електронни книжарници.
- Книжарниците могат да са независими, както и да са част от верига, като всяка книжарница от веригата участва самостоятелно.
- Може да се гласува само за книжарници, които функционират към момента на конкурса.
Всеки гласуващ има право да даде своя глас един път за една книжарница. Всеки следващ глас от същия гласуващ ще бъде анулиран.
Конкурсът има собствен сайт www.lubimаknijarnica.com, който съдържа и анкетна карта за онлайн гласуване. Съдържа списък с книжарници, съставен по градове.
За да бъде успешно гласуването, гласуващият трябва да попълни задължителните полета: име, фамилия и телефон.
Съдържа опция "Добави книжарница". Тя дава възможност да се добавят книжарници, които не фигурират в списъка. Предложената за добавяне книжарница ще бъде вписана в рамките на 24 часа, ако отговаря на критериите за книжарниците.
Анкетната форма съдържа и допълнителна незадължителна анкета.
В нея гласуващият може да оцени от 1 до 5 доколко книжарницата, за която е гласувал, отговаря на следните критерии: 1. обслужване 2. асортимент 3. подреждане 4. атмосфера 5. бонуси към клиентите.
Книжарницата, събрала най-много гласове при онлайн гласуването по време на конкурса, ще получи приза "Любимата книжарница на България" и ще спечели голямата награда – тридневна екскурзия до Лондон за един човек. Тя ще бъде получена от член на екипа, посочен от собственика. Пътуването включва организирано посещение на емблематична лондонска книжарница.
Книжарницата победител ще бъде обявена на 15 декември 2014 г. в сайта на конкурса www.lubimaknijarnica.com.
Гласуването по градове ще даде възможност да бъдат избрани и любимите книжарници на градовете, в които има повече от една книжарница – символична награда "Любимата книжарница на..." (София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, В. Търново, Сливен, Търговище и т.н.)
Един от всички гласували в конкурса ще спечели ваучер за книги на стойност 200 лв., осигурен от ИК "Кръгозор".