Районен кмет нищи конфликта в училище "Патриарх Евтимий"

Неделчо Михайлов ще покани страните в спора, за да ги изслуша

Районният кмет на "Владиславово" Неделчо Михайлов ще се опита да събере на една маса страните в конфликта, който назря в училище "Патриарх Евтимий". Там учителите скочиха срещу директора Евгени Гендов. Той назначил юрисконсулт, който по думите на преподавателите, помага на директора, при издаването на заповеди, с които да унижава подчинените си. 

В края на миналата седмица недоволните учители изпратиха писма до редица институции, сред който и районния кмет на "Владиславово", където се намира школото. По този повод Неделчо Михайлов е решил да инициира среща на участниците в конфликта, за да изслуша всички гледни точки. 

"С все по-растящо безпокойство и неодобрение, като кмет и родител наблюдавам началото на конфликтите в някои от учебните заведения в района. Проблем с управлението на училище "Патриарх Евтимий" ескалира до публично неодобрение и отворени писма.
Проблем с отношението има в една от детските градини, чието име няма да спомена до потвърждаване на твърденията на родители. Образователната ни система като почти всичко останало е на прага на публичното анатемосване", съобщи Михайлов. 

Той уточни, че правомощията му не дават възможност за пряка управленска намеса и решения относно тези процеси, тъй като тези институции са на пряко подчинение на голямата община и дирекцията по образование, но въпреки това няма да гледа безучастно процеси в района, които отравят атмосферата на един от най-важните сегменти в общото ни съществуване - възпитанието и бъдещето на децата ни.

"През седмицата ще поканя страните в конфликтите - най-малкото на открит и задълбочен разговор относно причините за създалата се нетърпимост и възможни ходове за разрешаване на проблемите и конфликтите", завърши кметът на "Владиславово".