Два медала за СК Десант от международния турнир по джудо за деца "Янко Димов"

Спорт

13-10-2014, 10:43

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Изготвили сме план за следващите години и започваме активна работа с най-малките възрастови групи

Само два месеца след стартиране на заниманията по джудо спортен клуб "Десант" има своите първи медалисти в този спорт сред децата и юношите. На международния турнир "Янко Димов" в София възпитаниците на треньора Ивайло Попов се представиха достойно и спечелиха 2 сребърни медала, две пети места и три седми.

Във възрастова група "деца" в събота Виктория Неделчева спечели сребърен медал в категория 46 кг., Ясен Русев (кат. "32 кг.") и Даниел Захариев (кат. "+ 46 кг.") се класираха на пето място. Велимир Попов ( кат. "23 кг.") се класира седми, както и Даниел Недялков и Мартин Димитров в най-многобройната и оспорвана категория "27 кг.".

При юношите в неделя Теодор Русев, по-големият брат на Ясен, спечели още едно сребърно отличие в категория "54 кг.".

"Това е една голяма крачка за клуба. Амбициите ни заедно с треньора Ивайло Попов са да възстановим успехите на джудото във Варна. Изготвили сме план за следващите години и започваме активна работа с най-малките възрастови групи. За целта ще се опитаме да обезпечим колкото се може повече състезания за децата през тази и следващата година", сподели Николай Добруджански, председател на "Десант".

Ивайло Попов, който е бивш национален състезател и многократен медалист от състезания по джудо, добави, че следващото участие на малките джудисти ще бъде през месец декември в гр. Сливен. "В София участвахме с 8 състезатели, а за Сливен планираме поне 10. Групата по джудо наброява вече 20 деца и се радваме на голям интерес, тъй като освен удобните за родителите часове, спортът джудо е изключително подходящ за деца в най-ранна възраст - най-малките ни възпитаници са на 4 години, колкото е и долната възрастова граница за нашите занимания".