Балчик излъга Тича, юноша на Черно море бележи за Черноморец

Спорт

12-10-2014, 19:20

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Суворово удари Светкавица, футболисти на домакините бойкотира мача заради неизплатени заплати

Черноморец (Балчик) победи Тича 1948 (Долни чифлик) с минималното 1:0 в най-интересния мач от 9-ия кръг на Североизточната "В" група. Единственото попадение в срещата реализира юношата на Черно море Васил Тачев в 44-ата минута.

"Получи се добър мач. Момчетата подходиха сериозно към срещата. Отборът на Тича е един от най-опитните в групата. В състава има 7-8 футболисти със сериозен стаж в професионалния футбол. Радостното е, че срещу такива играчи ние бяхме пълен господар на терена. През второто полувреме направихме много пропуски, но важното е, че излизаме на положения. На този къс и тесен терен в Албена не допуснахме сериозни ситуации пред нашата врата, това ме радва. Имаме потенциал и продължаваме да се развиваме", каза пред varnautre.bg треньорът на Балчик Георги Иванов - Геша.

Треньорът на Тича Тодор Каменов коментира загубата по следния начин: Равностоен мач. До почивката изтървахме две-три ситуации, които трябваше да реализираме. През второто полувреме се отворихме и позволихме на съперника да ни хваща на контраатаки, но опитният вратар Неделчо Добре ни спаси на няколко пъти.

В друга среща от кръга Суворово спечели с 3:1 като гост срещу Светкавица в Търговище. Стефан Славов, Пламен Стойков и Иво Богданов се разписаха за успеха, а Филип Флоров изпусна дузпа. След ударът му от бялата точка топката се отби от гредата.

"Домакините играха с юношите, тъй като основните им играчи бойкотираха мача заради неполучени пари. Можехме да вкараме 7-8 гола, но добре, че не стана, защото младите играчи на Светкавица не го заслужаваха“, сподели наставникът на суворовци Венци Желев.