Богатствата на миналото

Животът

12-10-2014, 08:11

Снимка:

obekti.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на уикенда - 11-12 октомври

Слънце във Везни, Луна в Телец-Близнаци

Изтича една от най-сложните седмици в есенния сезон и за наша радост последните дни от нея, ще ни дадат възможност за пълноценна почивка и възстановяване на силите. Събота ще бъде спокоен и предвидим ден подходящ за разходка сред природата, решаването на битови въпроси, малки покупки и дълги мързеливи угощения. Едва във вечерните часове ще почувстваме нужда да се пораздвижим и да обменим новини с обкръжението си. Обменът може би няма да бъде твърде продуктивен, тъй като вместо съществена информация някак си ще бъдем по-склонни да обсъждаме на клюките, слуховете и свързаните с тях интриги. Повече от всякога обаче, информацията разпространявана сега ще бъде твърде далеч от истината, в много случаи неясна и двусмислена. Или с други думи, да се доверяваме на чутото ще бъде меко казано непрактично.

Енергията и темите на зодиакалните близнаци ще бъдат активни в съботната вечер и в неделния ден. Предвид ретроградния заход на Меркурий, управителя на Близнаци тази тенденция има двуяко значение. От една страна пътуванията, деловата активност,работата с техника превозни средства и средства за комуникации, определено ще бъдат свързани със сериозни неприятности. От друга, това е идеалния момент да се върнем към миналото, към поизоставени учебни и интелектуални проекти или прекъснати делови и приятелски връзки. В неделя, когато неприятните тенденции позатихнат и останат в миналото ще можем пълноценно да се насладим на положителните предпоставки и това определено е ден, който не бива да прекарваме в уединение и пасивна почивка. Общуването и движението наистина ще бъдат източник на радост и вдъхновение. Очаква ни и интересна, понякога малко необикновена информация, която със сигурност ще ни подтикне да поразширим малко границите на възприятията си. И за разлика от предходните бурни и непредсказуеми в емоционално отношение дни, сега съвсем спокойно и безопасно можем да изясним и урегулираме важни взаимоотношения, без това да ги постави на риск. Особено във вечерните часове, когато ще можем да си припомним за рядко срещаните напоследък великодушие и желание за компромис.

Здраве, хранене и красота
Постепенно ще започне подобрение във възникналите през последните дни здравословни неразположения, но това не бива ни заблуждава относно тяхната значимост. Те са маркери на съществуващи проблеми които изискват сериозно внимание и лечение. В случай че оплакванията ви касаят преди всичко психичния и емоционалния ви баланс, използвайте двата почивни дни за пълноценна почивка сред природата-ще ви подейства балансиращо и освежаващо. Хранителния режим трябва да бъде умерен но в събота най-вероятно трудно ще устояваме на кулинарни изкушения. не затормозявайте психиката си-позволете си от всичко по малко. Разкрасителните процедури ще бъдат по ефикасни в неделя, особено за тези, които поддържат младежки външен вид.