258 прожектора осветяват големите Римски терми

Животът

10-10-2014, 14:00

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малките Римски терми, "мястото в сърцето" на варненци, отваря врати за своите дарители

Част от прожекторните групи ще се използват и като сценично осветление при провеждане на представления на територията на термите

Ефектно осветление ще озарява нощем големите Римски терми във Варна. То ще представлява система от монтирани по различен начин прожектори, като управлението им ще се осъществява от три нови електрически табла с изградена към тях площадкова мрежа от кабели за захранване на прожекторните групи, обясняват от ОП "Инвестиционна политика".
Основната част на съоръжението са 18 метал-халогенни прожектори, вкопани в земята. Други 204 насочващи се прожектори ще са монтирани на земята, а 36 - на стълбове.
Основната цел на осветлението е да промени визията на историческата ценност през тъмната част на денонощието, като част от прожекторните групи ще се използват и като сценично осветление при провеждане на представления на територията на термите.
Пълната стойност на обекта е 117 377,96 лв. с ДДС, а крайният срок за приключване е конкретно обвързан с доставката на оборудването, посочват още от общинското предприятие.
Снимка: Археологически музей - Варна