На среща с куче в събота

Мисия Варна

10-10-2014, 11:16

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира общинска кампания "Осинови куче"

Община Варна продължава кампанията "Осинови куче – намери верен приятел"

Община Варна продължава кампанията "Осинови куче – намери верен приятел".  Запознаване с част от обитателите на "Общински приют за безстопанствени кучета" в село Каменар се организира за пореден път утре - 11.10 (събота), от 10:00 до 13:00 часа, на площадката за разходка на домашни любимци на територията на парк "Приморски". Хората ще имат възможност да се запознаят лично с четириногите и евентуално да си осиновят любимец. 

Община Варна продължава кампанията „Осинови куче – намери верен приятел”. Запознаване с част от обитателите на "Общински приют за безстопанствени кучета" в село Каменар се организира за пореден път утре - 11.10 (събота), от 10:00 до 13:00 ч., на площадката за разходка на домашни любимци на територията на парк "Приморски". Хората ще имат възможност да се запознаят лично с четириногите и евентуално да си осиновят любимец.

Кампанията ще се проведе съвместно с доброволци, полагащи безвъзмезден труд в приюта в Каменар, както и с представители на неправителствени организации. Служители от звено "Контрол и регистрация" към дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" ще разясняват начина за отглеждане и необходимостта от кастриране, ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация в районни кметства по местоживеене на домашните любимци.

Предимството да си осиновиш куче от приюта е, че всички животни там са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани срещу бяс и при осиновяване безплатно им се поставя микрочип за идентификация. Също така са освободени от заплащане на такса за притежаване на домашен любимец и не на последно място – превръщат се във верен приятел.

Информация за всички кучета, който се предоставят за осиновяване, може да бъде получена на място в приюта - Каменар, ул. "Цар Симеон I" № 73 или на официалния им сайт тук »