Нов баскетболен отбор от Варна ще играе в "А" група

Спорт

09-10-2014, 13:08

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

"Академик" (Варна) ще изиграе първия си мач на 19 октомври с Видабаскет

Бившият състезател на баскетболен клуб Черно море Борис Стоянов вече официално има отбор, който тази година ще играе в "А" баскетболна група.

"Ние сме готови. Този проект го мъдрим от доста време насам. Първоначално стартирахме с ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. Идеята беше наши момчета, които отидоха да учат там да могат да продължат развитието си. Нещо нещата не се получиха и сега действаме отделно. Тренираме в зала "Спартак", а официалните си срещи ще играем в зала "Христо Борисов". Отборът ни е картотекирал 15 състезатели. Името на тима е "Академик". От тези състезатели около 3/4 са юноши до 19 г. Това ни е целта на практика. Да обиграваме млади състезатели“, заяви за „Народен спорт“ Борис Стоянов.

Той каза още, че са подали всички необходими документи, получили са лиценз и потвърждение за участие в първенството. „Аз не участвам в отбора. Стига ми толкова. Вече не е за мен тази работа. Каквото било, било“, шеговито отговаря Борко.

Иначе в клуба с най-малките, 1-4 клас се занимава друга голяма фигура от варненския баскетбол-Светла Жечева. Варненци на 19 октомври ще изиграят първи си мач срещу тима на Видабаскет.