15 млади учители и трима директори получиха отличие от община Варна

Животът

08-10-2014, 16:13

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Инвестицията в образование, е инвестиция в бъдещето, каза Пейчо Пейчев-заместник-кмет на община Варна.

15 млади учители получиха отличие от община Варна по повод 5-ти октомври – Ден за международно признание на учителския труд. Общинската награда за мотивиран и добър старт в учителската професия се дава за десета поредна година.

Тази година за всеотдайна работа по предотвратяване на последствията от бедствието, сполетяло Аспарухово на 19-ти юни, бяха удостоени с общинско признание и трима директори на учебни заведения в района - Димитринка Георгиева - директор на СОУ "Любен Каравелов", Анна Константинова - директор на ЦДГ 17 "Валентина Терешкова", и Теменужка Калинчева – директор на ЦДГ 12 "Пинокио".

"Учителската професия е призвание. Тя е една от най-трудните, но и най-благородните и отговорните, защото е ангажирана с възпитанието и обучението на нашите деца. Община Варна винаги е била съпричастна към проблемите на образованието и на подрастващите. Не случайно в бюджета за 2014 г. 38,5% са отделени за развитието на този ресор, защото инвестицията в образование, е инвестиция в бъдещето”, обърна се към преподавателите Пейчо Пейчев-заместник-кмет на община Варна.

"Никой не знае кога и в кой момент животът ще го изправи пред мигове на изпитание. Тогава трябва да се вземат много бързи решения - ще продължиш ли, ще се бориш ли или ще се предадеш. Ние решихме да продължим. Благодаря за наградата, защото това е оценка на общинското ръководство за нашата работа и справяне с наводнението. Аз дадох всичко от себе си, на което ме е научил животът и професията. Благодарение на подкрепата на много хора, ние успяхме", заяви Ана Чернева-Константинова, директор на ЦДГ "Валентина Терешкова” – най-пострадалото детско заведение в район "Аспарухово”. Тя изказа лична благодарност за усилията на кмета на Варна Иван Портних, на всички експерти от кризисния щаб, на родителите, участвали с доброволен труд. "В момента детската градина не само е възстановена, но и обновена", каза още директорката.
Наградените учители са:

1. Величка Димитрова Ангелова – учител в ЧЕУ "Малкият принц"

2. Димитрина Евдокиева Докимова – учител в МГ "Д-р Петър Берон"

3. Теодора Христосова Чернева-Найденова – учител в ОДЗ 13 "Детска радост"

4. Васил Георгиев Пенчев – учител в НУИ "Добри Христов"

5. Елина Руменова Керчева - учител в ЧЕУ "Малкият принц"

6. Катерина Георгиева Трифонова - учител в ЧЕУ "Малкият принц"

7. Станимира Петрова Мирчева – учител в Първа езикова гимназия

8. Здравка Николова Лазарова – учител в ЦДГ 43 "Синчец"

9. Йонко Пламенов Пенев – учител в ОУ "Св.св.Кирил и Методий"

10. Даниела Енева Атанасова – учител в Първа езикова гимназия

11. Даниела Емилова Георгиева-Бекирова – учител в ОУ "Добри Чинтулов"

12. Анелия Иванова Ангелова – учител в Първо основно училище

13. Цветан Рангелов Недялков – учител в ПГ по електротехника

14. Теодора Георгиева Христова - учител в НГХНИ "К. Преславски"

15. Йордан Христов Димитров – учител в СУ ”Г.Бенковски"