Лунно затъмнение - как да го използваме?

Животът

08-10-2014, 09:12

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - 8 октомври

Слънце във Везни, Луна в Овен. Пълнолунието, с пълно Лунно затъмнение настъпва в 13,10 ч.

Говори се, че затъмненията, особено лунните, са с разрушителна природа и съдбоносен характер. И това действително е така. Събитията и обстоятелствата навлизащи в живота ни в този период, често са извън контрола но човешката воля, проявата на която в този период наистина изисква съзнателни усилия. Самата воля е отслабена и в отстъпление пред мощната вълна от емоции, които обикновено не са най-добрият съветник. Така обичайно действията изпреварват мисълта, а последствията от тях, поради съдбовния характер на процесите често са необратими.

Вселената обаче съществуваща в неизменна хармония си служи с абсолютни величини, за които плюсовете и минусите се намират в непрекъснато взаимодействие. За това, този път няма да говорим за това какво ще ни предложи настоящото Лунно затъмнение в Овен. Затъмненията са процеси и така или иначе то засяга теми и ситуации, които вече са започнали и ще се разгръщат през цялата седмица и дори по-напред във времето. Този път ще се опитаме да извлечем полза от него.

Как можем да използваме този момент и да превърнем негативите му в ефекти за себе си?

На първо място е важно да си осигурим благоприятна среда, която да предразполага към себепознание и лична трансформация. Погрижете се да се разтоварите физически и емоционално, за да концентрираме в себе си енергия и вътрешна мотивация. На първо място-ограничете храната. Ако не можете да гладувате преминете на течна или постна диета.Час преди затъмнението вземете контрастен душ и се потопете в тишина и уединение.
Уединението ще ви помогне да вникнете в себе си и да уловите сигналите, които ви изпраща подсъзнанието ви. Много блокирани от самозащитните механизми процеси биват освобождавани през този период и могат да бъдат използвани като маркери за себеусъвършенстване. Често по време на лунно затъмнения сме завладени от страхове и колебания. Приемете ги като предупреждения и знаци, които ви помагат и предпазват. Страховете ви подсказват области, в които сте нестабилни, и качества, върху които трябва да поработите. Колебанията вероятно са намеци на интуицията, подсказващи, че сте на път да направите грешен избор.

Не забравяйте, че мислите имат материален характер и задействат житейски програми. Ако мислите за загуби ще претърпите загуби, ако мислите за болести - ще ги привлечете в живота си. Дните около затъмненията ви подсказват именно чрез кои свои мисли залагате негативни житейски програми. Но така също притежават  мощна сила и потенциал, които можете да използвате, за да се освободите от онова, което е пречка в живота ви.Нужно е единствено да бъдете наблюдателни и искрени пред себе си.

Бъдете съзнателни към онова, което чувствате и се запитайте с какво ви помагат усещанията, които изпитвате, към какво ви насочват. Не се опитвайте да отхвърляте негативните чувства – приемете ги като уроци, изучете ги в детайли. И се постарайте да ги преработите или да се освободите от тях.Денят на Лунното затъмнение е изключително благоприятен момент да изпратите в миналото всичко, което ви пречи да се развивате и да се чувствате като пълноценни и самоосъществени личности.

Една много простичка практика вероятно ще ви помогне за това:

Опитайте се да визуализирате всеки проблем, страх или неприятен навик – огледайте го от всички страни, преживейте го, почувствайте го и после си представете как лъч от светлина го разтваря и  поглъща. След като приключите вече можете на тяхно място да визуализирате желаните постижение, онова, с което искате да замените негативите в живота си. Например ако сте оставили на светлината да погълне болестта ви, визуализирайте себе си напълно здрави, почувствайте радостта и свободата в свободното от болка тяло. Когато мисълта ви се фокусира върху желаното, не допускайте други мисли да ви разсейват. Посветете се на своето бъдеще с максимална интензивност на вниманието. Използвайте въображението си, превърнете мисълта в преживяване, облечете я в чувство.

Опитайте възможно най-дълго да престоите в това състояние. Дори концентрацията ви да намалее и постепенно да се върнете към рутинните си занимания, поне още известно време се въздържайте от социален обмен, за да може заложената току що програма да се укрепи в съзнанието ви. И не обсъждайте на всеослушание какво сте направили току що. опитайте се отново да освободите съзнанието си и не мислете повече за своето желание. То вече е заживяло свой собствен живот и сега трябва да му дадете свободата да се самоосъществи. И ще го стори, стига да не сте го заложили в противоречие с Вселенските духовни закони. А те са прости: Постъпвай с другите само така, както би искал те да постъпват с теб. Заложената програма да бъде за вашето най-висше благо и висшето благо на всички засегнати.И разбира се, желанието ви трябва да бъде в сферата на възможното. А ако реализацията му ще помогне на поне още двама човека да се чувстват щастливи или пък ще превърне светът в по-добро място за живеене, ще си осигурите цялото съдействие на Вселената и на всички извисени същества в нея.

Онези, които се чувстват задоволени, здрави и силни, могат да поработят за благополучието на Земята. Цялото човечество има нужда да се освободи от погрешни модели и негативни нагласи и това е грижа и отговорност на всеки от нас.

Пожелавам ви успех и много надежда!