Скандална директорка тайно броди из гимназия, след като я уволняват (видео)

По случая е подаден сигнал в полицията, който е прехвърлен на Районна прокуратура

Дисциплинарно уволнената директорка на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" във Варна, тайно е прониквала в кабинета си в училището, научи Varnautre.bg. Магдалена Вуцова е уволнена това лято със заповед на образователния министър Анелия Клисарова, заради редица нередности, включващи финансови нарушения, липсващи документи и неизпълнение на служебните задължения. 

След като получава заповедта си за уволнение на 19 юли (петък) 2013 г., докато е на семинар на Боровец, Вуцова спешно се връща във Варна. Не обаче, за да предаде ключовете от кабинета си. В последвалите почивни дни, уволнената директорка започнала да изнася торби с незнайно съдържание от кабинета. За нейна зла участ обаче камери запечатват набезите й. По случая е подаден сигнал в полицията, който бива прехвърлен на Районна прокуратура. Въпреки видеозаписите, на които се вижда че, Вуцова е влизала във въпросните дни, тя отрича да е била в училището. Когато органите на реда я привикали за разпит, тя обяснила, че по това време била с високо кръвно.

Скандалите около дисциплинарно уволнената директорка, за която стана ясно, че съдът възстановява на работа, не са от днес. През 2012 г., след подаден сигнал срещу Вуцова за длъжностно присвояване, Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство. 

В Строителната гимназия пък организираха протест срещу решението на съда. Учители и ученици са категорични, че ако Вуцова се върне като директор, всички вкупом ще напуснат.