Пуснаха снимка на изчезналия на Златните германец как би изглеждал с брада

Колажът е разпечатан върху листовки на различни езици

Променена снимка на изчезналия на Златни пясъци германец Ларс Миттанк пуснаха негови приятели и близки, които продължават да го издирват. На фотоколажа германският младеж е показан с гъста брада и по-дълга коса. Идеята е да се покаже как би изглеждал Ларс сега, ако не се е бръснал и подстригвал, за да може евентуално някои да го разпознае. Близките му смятат, че е възможно той да е уплашен и да се крие, а външният му вид да е променен. 

Със същата снимка са разпечатани и листовки на различни езици, които призовават, ако някой е забелязал момчето, да позвъни на полицията, частния детектив, които го издирва или близките му.  

Както Varnautre.bg първи писа 28-годишният германец Ларс Миттанк се води за изчезнал от 8 юли 2014 г. Той е бил на почивка на Златни пясъци в България от 30 юни до 7 юли.  На 19 юли негова приятелка се свърза с редакцията на Varnautre.bg с молба да разпространим информацията за младежа, който така и не се върнал на работа след отпуската. Ларс не се е качил на полета си за Германия на 07.07.2014, както и на следващия си резервиран полет на 08.07.2014 г. Оттогава е в неизвестност. 

Седмица по-късно, по молба на германските власти, полицията в България официално го обяви за издирване

В края на юли у нас пристигна и майката на момчето, за да го търси. Включи се и частен детектив от Германия, които продължава да нищи мистерията около изчезването на Ларс.