Скача цената на паяка

Мисия Варна

06-10-2014, 16:39

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гражданинът-репортер: Погледнете този идиот!

Ще плащаме различна цена, зависеща от това в кой район на града е вдигната колата

Предложение до Общинския съвет за увеличаване на сумата за възстановяване на разхода за принудително извозване на неправилно паркиран автомобил е внесъл кметът Иван Портних, научи Varnautre.bg. Предложението е предвид на необходимостта на осигуряване на ефективността на дейност "Репатриране на ИУ МПС и неправилно паркирали"

За калкулацията на новите цени са взети под внимание: брой на репатрираните автомобили за ден; цената на литър гориво; разстояние по зони в километри до паркинга за репатрирани автомобили; брой на работните часове за месец; брой на служителите, осъществяващи репатрирането. 

По -високите цени ще бъдат и диференцирани в зависимост от кой район на Варна е вдигната колата. Обособяват се три зони. Собствениците на вдигнати от пяка коли в Центъра и "Аспарухово" ще плащат по 45 лева. Цената за зона "Квартали", която включва "Чайка", "Левски", "Младост", "Трошево", "Възраждане", "Победа", "Изгрев", "Галата" и "Св.Иван Рилски" е 50 лева."Владиславово", "Виница", "Бриз" и всички селищни образувания попадат в зона "Крайни квартали" и предвидената цена за тях е 55 лв. 

Предложени са и цени за репартриране на излезли от употреба превозни средства и оказване на съдействие на физически и юридически лица. Сумите също са различни според районите, от които ще ги вдига паяка. За зона "Център и Аспарухово" е 22 лева, за "Квартали" - 25 лева, за "Крайни квартали" - 27 лева.

В този момент действащата наказателна такса за паяка е 30 лв. без оглед на района, от който е вдигната колата. Сумата е утвърдена от Общинския съвет през 2008 г.