И Христо Проданов намери своето място на "Стената на славата"

След Дан Колов, Кубрат Пулев, Никола Петров и Станка Златева и алпинистът, загинал при спускането от Еверест през 1984 г. намери своето място на стената под Аспаруховия мост

Започнаха да рисуват петия портрет на стената с велики български спортисти под Аспаруховия мост. Поредният герой в серията след Дан Колов, Кубрат Пулев, Никола Петров и Станка Златева е Христо Проданов. Ликът на алпинистът, загинал при спускането от Еверест през 1984 г., също намери своето място на "Стената на славата".

Тя се намира на края на моста и се вижда на влизане в "Аспарухово". Зад проекта стои местната патриотична организация "Възрожденци - Варна". Техните намерения са да бъдат изобразени общо 10 наши световноизвестни шампиони. Половината ще са от миналото, а другата половина - от настоящето.

Това е поредната образователна и вдъхновяваща инициатива на Неправителствената организация "Възрожденци - Варна". Архитектите, идеолозите и реализаторите на "Стената на героите" във Варна със собствени средства изрисува и ликовете на Христо Ботев, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Георги Бенковски, Райна Княгиня, Баба Тонка и Паисий Хилендарски. Инициативата на патриотичната организация бе продължена от Сдружение "Демо", което добави на стената портрети на български ханове и царете. Проектът на „Демо" бе озаглавен "Гордостта на вековете", финансиран от общината и посветен на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.