Бъркотия в Хасково преди двубоя с Черно море

Прилагат английски образец на управление

Цялата спортно-техническа власт в Хасково ще бъде съсредоточена в ръцете на старши треньора. Така на мача ще се приложи английският образец на управление. "Търсим най-оптималната форма за гъвкаво ръководство, надявам се този вариант да пасне на хасковска почва", каза изпълнителният ди­ректор Тихомир Петков.

Поради тази причина няма да се търси и заместник на тръгналия си спортен шеф Николай Топузаков.

Временно в ролята на мениджър ще влезе Левент Аврамов, който смени на треньорския пост напусналия Димчо Ненов. Той обаче няма лиценз да води тим от ели­та, а може само да бъде помощник. През 2015-а ще има курсове за старши треньор и Аврамов смята да се запише.

Очаква се във вторник най-късно да бъде напълно структуриран спортно-техниче­ският щаб. От своя страна Аврамов заяви, че в момента цялото му внимание е насочено към предстоящата среща с Черно море. "Настроени сме за победа. Дано постигнем целта си и зарадваме публиката", каза наставникът.

На едва 16 играчи ще разчита колегата му Никола Спасов. Заради контузии той бе принуден да се лиши от услугите на трима титуляри и моряците ще гонят трите точки срещу новака в А група с доста променен състав. Спасов няма да може да използва Симеон Райков, Георги Божилов и Стефан Станчев.

Така треньорът на моряците има доста ограничен избор при определянето на титулярния състав. Очакват се промени главно в предни по­зиции. Най-вероятно Мирослав Манолов ще бъде изтеглен на десния фланг при отсъствието на Райков, а полякът Марчин Буркхард ще бъде натоварен с организирането на играта вместо Божилов. В защита Станчев ще бъде заменен от Живко Атанасов.