Кирил Йорданов изпълзя на светло при АБВ

Цялата кохорта от верни на бившия кмет апаратчици и обществени организации сега е впрегната да сътвори чудеса в изборния резултат на АБВ

Ако сте се чудили къде се изгуби изгоненият ексварненски кмет Кирил Йорданов, вече можете да сте спокойни: на линия е и планира завръщане – както в политиката, така и в живота на Варна, съобщава Ovarna. Слуховете за дипломатическа кариера и пенсиониране в емиграция, както се очакваше, са силно преувеличени. Йорданов бързо се окопити от якия шут, с който варненци го изритаха от властта и след едногодишен гастрол из скъпи и прескъпи затворени комплекси в столицата днес отново е тук.

Цялата кохорта от верни на бившия кмет апаратчици и обществени организации сега е впрегната да сътвори чудеса в изборния резултат на АБВ. Някога Йорданов ревниво пазеше в тайна съпричастието си към учредяването на движението, поканен в него лично от Георги Първанов, с когото винаги са били в близки отношения. Днес дискретността е оставена на втори план и подобният на хамелeон варненски политик отново е във вихъра на предизборната битка. Официално той е предоставил на абевейци най-скъпото си – доверената ПР-ка Благовеста Йорданова, която умело пазеше гърба му от зли медийни погледи 14 години. Блажка коли и беси в предизборния щаб на първановите хора край морето и повечето от тях са вдигнали ръце от кампанията, принудени да се спасяват поединично с финансирани от собствения им джоб изяви по медиите. За извиване на ръце в медиите е привлечена и Аглая Даскалова, която добре си знае урока: да дели всяка комисиона с Йорданова. Независимо дали става дума за 8 000 лева от предизборен ПР или за 800 000 от договорите за медийно обслужване на общината, които тя неизменно печелеше при управлението на Йорданов.

В разгара на кампанията всяка предизборна среща и договорка на АБВ във Варна задължително се съгласуват с Кирил Йорданов, който не се отделя от телефона, за да е на линия за спешни казуси. В комплект с него хората на Първанов получили и "подкрепата" на цяла сюрия организацийки и сдружения, които заливаха медиите с хвалебствени слова за Киро по време на протестите срещу него миналата година. Така екскметът "харизал" на новите си партийни другари запасните офицеи, инвалидите от войната, тракийците и още ред дежурни поддръжници.

С какво Първанов ще плаща за спонтанната любов на Йорданов към напъните му да бие БСП във Варненско, не е ясно. По-скоро щедрата помощ на бившия кмет е водена от желание за отмъщение към местните червени, които той обвинява за предателството миналата пролет.