"Аква спорт": Момчетата на СК "Тича" газеха и блъскаха момичетата ни

Вижте какво сподели Галина Георгиева, председател на "Аква спорт", относно боя между треньорите на басейн "Приморски"

Председателят на Спортен клуб "Аква спорт" - Варна Галина Георгиева системно е сигнализирала различните институции относно арогантността на треньорите от клуб "Тича". Това уточни самата тя пред Varnautre.bg. Тя посочи, че публикуваната по-рано днес информация относно боя между двама треньори по водна топка в събота, 27 септември, за графика за разпределение на часовете в басейн "Приморски", е невярна и не отговаря на истината.

Георгиева изпрати до редакционната поща жалба, която е подадена до няколко институции още на 28 септември, и в която, освен въпросната случка в събота, е описaн и друг сигнал срещу безобразното, според нея, държание на служителите в СК "Тича".

Ето какво пише в нея:

Жалба относно: Системно неспазване на графика в ПК "Приморски" от СК "Тича", невъзможност и безсилие на персонала на басейна да се справи с арогантността на треньорите на този клуб, прераснала в агресия към състезателите и треньорите от нашия клуб.

"За пореден път се обръщам към Вас с надеждата да обърнете внимание и разрешите проблемите, породени от системното неспазване на установения в ПК "Приморски" – в частност басейн Алекси Алексиев график от СК "Тича". Посоченият клуб системно нарушава нашата тренировъчна дейност, заемайки игрищата по времето, в което ние провеждаме тренировки. Досега това само пречеше и спъваше нашата работа. От тази седмица обаче, въпросното неспазване на установения ред от страна на СК "Тича" вече поставя под въпрос безопасността на нашите състезатели, пред което не можем да замълчим. Треньорът в СК "Тича" Господин Русев накара своите състезатели да плуват спринтове върху нашите момичета от синхронното плуване докато те играеха с музика своето ансамблово съчетание на тренировката в събота 27.09.2014 г. в часовия пояс 18,00 – 19,00 ч., когато ние имаме по график голямото игрище в басейн "Алекси Алексиев". Момчетата му буквално газеха и блъскаха момичетата. Спасителите се опитаха да го накарат да напусне, но както обикновено той не го направи. Недоволството, арогантността и безочието му преминаха всякакви граници, когато се нахвърли върху треньора и зам.председател в СК "Аква спорт" Стефан Георгиев, удряйки го с юмрук в лицето пред очите на всички деца от двата клуба.

Питам ви господа, какво още трябва да се случи, за да предприемете някакви мерки. Пострада треньор. Трябва ли да пострада и някое момиче, за да се вземат мерки и обърне внимание на не веднъж поставения проблем.

Никой от персонала (спасители и управител) не е в състояние да излезе на глава с посочения клуб. Всички са вдигнали ръце, защото не могат да се оправят с тях, а това е тяхната печеливша тактика да правят каквото, където и когато си поискат. Подчертавам, че в СК "Тича" няма високи спортни резултати, не се развиват всички възрасти, а са на басейна седем дни в седмицата и работят при по-добри условия от нас – редовните и съвестните. Какъв е примерът, който даваме на децата и докога така?

След предходна моя докладна входирана с NoОМДС14000427ВН/24.02.2014 г., получих отговор с номер ОМДС14000427ВН-006ВН/10.07.2014 г., от който е видно, че според отговорните органи проблемът със СК "Тича" е решен. Според тях въпросният клуб ползва само един коридор в закрития басейн за часовете 14,00-15,00 и 20,00–21,00 ч., съответно не ползва и не заплаща игрище за водна топка. За съжаление на практика нещата изобщо не стоят така.

Прилагам копие от медицинско заключение, направено след нанесения удар и копие от предходния ваш отговор", пише в жалба до кмета, Общинския съвен и до дирекция ОП "Спорт".