Радан Кънев: За нас не съществува вариант за коалиция с БСП и ДПС

Мисия Варна

02-10-2014, 17:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радан Кънев: Единственият възможен партньор на РБ е ГЕРБ

Реформаторите отменят развлекателните събитията заради трагедията в Горни Лом

Реформаторският блок в никакъв вариант няма да участва в коалиция с ДПС и БСП, Това заяви днес на пресконференция във Варна водачът на листата на реформаторите Радан Кънев. Така той отговори на твърденията на Бойко Борисов от последните дни, че блокът иска дададе мандат на БСП.

Кънев обяви, че всички събития с развлекателен характер в предизборната кампания на Реформаторския блок се отменят в знак на съпричастност към трагедията в Горни Лом.
„Ще продължим да участваме в кампанията с политическите си тези. Той определи трагедията като резултата на десетилетия политическа безотговорност. Няма причини политиците да се крият, защото след 5-ти октомври няма как да се скрият и ще трябва да дадат отговори на всички въпроси, заяви той. Държавните служби, включително и ДАНС, не са си свършили работата, защото тарашат поръчково магазинчета и павилиони, а не са направили нищо за защита на живота на българските граждани.

Кънев призовагражданите да гласуват, защото държавата и институциите й са се разпаднали и без участието на хората в изборите няма как да бъдат възстановени.

Земеделското ведомство е сключило сделка за 13.195 млн. лв. с българо-руската компания "Южен поток България" дни преди оставката на правителството на Пламен Орешарски, съобщи още Радан Кънев. В края на юли т.г. Агроведомството е продало на "Южен поток България" 358.551 дка гори от "Държавно горско стопанство Варна". Тяхното предназначение вече е било сменено за нуждите на строежа на газопровода, за който Брюксел смята, че не отговаря не европейските изисквания и поиска от България спиране на всички дейности по проекта.

Държавата е свършила предварително работата на инвеститора в полза на олигархията и е сменила статута на земи, преди това да е било поискано, коментира Кънев. "Южен поток България” е подала на 16 юли заявление за закупуване на 17 терена, а само ден по-рано е приключила смяната на статута на парцелите от Държавния горски фонд и те са превърнати в урбанизирана територия, върху която може да се строи. Този акт представлява нерегламентирана държавна помощ.

Покупко-продажбата е станала след стартирането на наказателната процедура от Еврокомисията срещу България и многократните призиви от Брюксел за пълно прекратяване на реализацията на газопровода до изчистване на съмненията за нарушаване на европейското законодателство.
Тази схема почти сигурно ще доведе до нова наказателна процедура срещу България заради "Южен поток" и затова трябва бързо да се разкрият замесените и схемата да се спре, коментира Радан Кънев.