Красен Кралев: Ще имаме премиер, чието сърце е в спорта

Кандидатът за народен представител бе категоричен, че най-важният проблем в момента е възстановяването на икономиката на държавата

Няма по-голямо дъно за българския спорт от миналата олимпиада. България никога не е имала само два медала от олимпийски игри. Много са малко премиерите, направили нещо за нас - спортистите. Единственият човек, който има отношение към спорта, е Бойко Борисов. Ще имаме премиер, чието сърце е в спорта. Трябват му само умни съветници и екип, за да тръгне българският спорт нагоре. С тези думи се обърна към представителите на ветераните от варненския спорт кандидатът за народен представител Красен Кралев.

На дискусията в Двореца на културата и спорта присъстваха треньори, именити варненски спортисти ветерани и деятели. Кралев припомни, че по време на правителството на премиера Бойко Борисов са били вложени максимални усилия и средства за подпомагане на спортните клубове у нас. "Бяха построени спортни зали, игрища, площадки. При условие, че държавата е абдикирала от спорта, г-н Борисов направи непосилното и помогна на няколко футболни клуба. Не виждам откъде ще дойде друг такъв премиер със сърце отворено към спорта! През последните 25 г. държавата е длъжник на спорта. Всички премиери и спортни министри обещават, но бързо забравят. Когато някой от спортистите ни спечели медал на голям форум, бързат да се снимат с него и да излязат по вестниците, но дотам", добави Красен Кралев.

Кандидатът за народен представител бе категоричен, че най-важният проблем в момента е възстановяването на икономиката на държавата. Според него средствата в Спортния тотализатор не могат да бъдат увеличавани до безкрайност, но могат да се разпределят справедливо. "Оказва се, че федерации, които са давали олимпийски шампиони, имат същият бюджет като този на федерацията по кърлинг, а това е спорт на банкерите в северните държави, без никакви традиции у нас. Тези безобразия ще бъдат прекратени при нашето управление! Средствата ще бъдат разпределяни между федерациите и клубовете според резултатите, които се постигат. Другото, което искам да ви кажа, е , че спорт без медицина не може да се прави. Нямаме медицинска лаборатория. Ще ви дам конкретен пример – не може да очакваме от наш лекоатлет да постигне големи успехи като негов връстник от Щатите, например, защото там за двама състезатели работят 5-6 медицински лаборатории. Не може да се конкурираме с тези хора?! ", категоричен е Кралев. Той уточни, че средствата за масовия спорт трябва да идват от еврофондовете, а за да започнат частните фирми отново да подпомагат клубовете, първо трябва да се стабилизира малкият и среден бизнес.

Красен Кралев сподели, че ще окаже пълно съдействие за построяването на нова многофункционална спортна зала, както и на плувен басейн във Варна. И увери спортистите ветерани, че скоро ще стартира ремонтът на Двореца на културата и спорта в града, за да не бъдат изпуснати сроковете за европейското първенство по волейбол. Ветераните апелираха треньорите отново да бъдат върнати в училищата, за да правят пълноценна селекция на таланти, както и за това "отново да върнем децата на стадионите и залите, за да ги спасим от агресията и наркотиците".