Започват ремонти на улиците "Бели лилии" и малката "Мир"

Мисия Варна

01-10-2014, 14:10

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В бюджет 2015 залагат средства за пътна рехабилитация в Цветния

Ремонтите ще струват общо 562 000 лв., а крайният срок за приключването им е 15 декември.

Ремонтите на малките улици във Варна започват с пълна рехабилитация на два от най-критичните участъци в града - ул. "Мир" (т. нар. малка улица "Мир") в участъка между ул. "Елица" и ул "Цани Калянджиев", и на ул. "Бели лилии" - в участъка между ул. "Детелина" и ул. "Карамфил".

"И за двете улици проблемите са дългогодишни, имаме много сигнали и подписки от живеещите в района, затова се заехме да решим проблема. Продължаваме новият подход в ремонтите на улиците - не да кърпим, а да правим пълна рехабилитация с подмяна на подземните комуникации и осигуряване на тротоари, осветление и достъп на хора в неравностойно положение", посочи кметът Иван Портних при старта на реконструкцията на двете улици днес.
Той съобщи, че на малката улица "Мир" са предвидени изграждане на ново улично осветление, канална мрежа за електрически кабели ниско и високо напрежение, подмяна на водопровод и водопроводни отклонения с дължина146 м, канализация – 107 м, ремонт на тротоари 450 кв. м, полагане на пътна настилка на 655 кв. м и изграждане на рампи.

На ул. "Бели лилии" проблемите също ще бъдат решени с изграждане на ново улично осветление – стълбове и осветителни тела, направа на канална мрежа за електроразпределителните линии, подмяна на 124 метра водопровод, реконструкция на тротоари, изграждане на рампи за хора с увреждания и 410 кв.м нова пътна настилка.
Ремонтите ще струват общо 562 000 лв. с ДДС, а крайният срок за приключването им е 15 декември. Изпълнител е "Хидрострой" АД.