Ще поеме ли някой отговорността за трагедията в Спартак 1918?

Спорт

29-09-2014, 12:14

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Треньори, ръководители, администратори, доктори, масажисти, футболисти... все някой трябва да е отговорен за срамното представяне на този отбор

Трагичен, жалък и срамен! Това в момента е отборът на Спартак 1918. От началото на сезона варненският тим не е спечелил точка в първенството в "Б" група. Нещо повече - след седем изиграни мача и една служебна загуба "соколите" имат реализирани два гола. За сметка на това са допуснали 23.

Тази невиждана безтегловност, обхванала отбора от началото на първенството, е наистина плашеща. Плашеща за 100-те привърженици на отбора (май много казах) и двама-трима журналисти, отразяващи отблизо Спартак. Животът си тече, нищо не се случва, вървят си там някакви мачове за първенството. Тежка загуба, загуба и минимална загуба. Горе долу в този порядък. Все едно времето е спряло. Въпреки че часовникът тиктака зловещо, но никой не се сеща за това.

Осем мача без точка? Ето това е плашещо. Това е жалкото. След осем поредни загуби трябва някой да поеме отговорност. Треньори, ръководители, администратори, доктори, масажисти, футболисти...все някой трябва да е отговорен за срамното представяне на този отбор.

Вървят си стереотипни коментари из медиите за играта на отбора, но на кого ли му пука. Чат-пат, от време на време и от дъжд на вятър фенове изкарват репертоара си във вид на "Инициативен комитет" и нищо друго. Нищо друго, което да алармира, че всъщност тимът на Спартак 1918 продължава да има много и дълбоки проблеми в "Б" група, далеч надхвърлящи ежедневието.

Добре че в клуба има личност като Антон Фажев, с когото да се занимават всички. "Ръководителят" (слагам го в кавички, тъй като последното нещо, което умее да прави този човечец, е да управлява) продължава да обира голяма част от негативите. Та то и "няма" друг, с който може да се захване човек. Единият говори нечленоразделно, да се чуди човек как му разбират футболистите. Другият пък напуска всеки понеделник. Трети не може да издържа на напрежението. Друг се срамува когато отборът го бият като маче о дирек и се стреми всячески да се разграничи от него, все едно не е допринесъл за това му положение...все личности в този Спартак. Ами да ги глобяват, стига се ревали... най-вече за пари.

Време е някой да поеме отговорност за слабите резултати на отбора в първенството, за безличната игра срещу юношите на Левски в турнира за купата на България. Че те хората дойдоха във Варна за да отпразнуват подобаващо 20-годишнината от победата над ЦСКА със 7:1. Уж случаен резултат. Истината е, че левскарите пристигнаха Коритото с ясната цел - да вкарат седем гола и евентуално тогава да пуснат един. Колко удобно "заспа" защитата на "сините" при попадението на Диян Малчев, видяхме всички.

Така че, хайде да започнем да си говорим сериозно и да направим първата крачка към установяването на професионализма в клуба - Ще поеме ли някой отговорност за осемте загуби на Спартак от началото на сезон 2014/2015 г. и кой ще е той?