Варна - трета на баскетбол в инвалидни колички

Спорт

29-09-2014, 11:51

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трима гросмайстори участваха в 15-ото издание на турнура по ускорен шах, организиран от ГЕРБ-Варна

Международен турнир по баскетбол за хора в инвалидни колички се проведе в новата многофункционална спортна зала във варненското училище "Елин Пелин". Организатори на спортното събитие са община Варна и Българската параолимпийска асоциация, чийто президент е Илия Лалов. Отбори от Турция, Гърция, София и Варна си оспорваха призовете по време на състезанието. С шампионската титла триумфира отборът от Турция, а домакините от Варна се класираха трети.  

На официалното откриване гости бяха кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Варна – Красен Кралев, Николай Костадинов, Гергана Василева и Пейчо Бюлбюлев. 

 

Кандидатите за народни представители от Трети МИР-Варна – Красен Кралев, д-р Руслан Тошев, Пейчо Бюлбюлев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и общинският съветник Юлияна Боева присъстваха и на 15-ото издание на турнура по ускорен шах, организиран от ГЕРБ-Варна. Надпреварата, в която участваха 100 състезатели от Варна, Бургас, Сливен, Шумен, Търговище, Добрич и Балчик, се проведе в Двореца на културата и спорта.

Инициатори на събитието са майсторите на спорта Георги Недев, кмет на район “Одесос”, и кандидатът за народен представител и ръководител на организацията на ГЕРБ в района д-р Руслан Тошев. За първи път в спортния форум взеха участие трима гросмайстори. Сред тях бяха шампионът на България Крум Георгиев, кйто стана популярен след красивата си победа над колоса Гари Каспаров през осемдесетте, Петър Дренчев и Васил Спасов. Кандидатът за народен представител Красен Кралев пожела на участниците да достигнат висотите на славните български шахматисти Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев апелира на 5-и октомври да изберем стабилна България, защото „само ако държавата се стабилизира, ще има стабилни доходи и средства за българския спорт”.

Победител в турнира със 7,5 т. от 9 партии стана Петър Дренчев, който изпревари само с половин точка Васил Спасов. На трето място също със 7 т. , се класира Пламен Гочев от Добрич. Призьорите си разпределиха награден фонд от 900 лв.