Ексвокал на Iron Maiden и Милена излизат довечера на сцената на Техническия

Варна Лайф

29-09-2014, 10:52

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преди началото на музикалната програма от центъра на Варна към ТУ ще потегли атрактивно мотошествие

Две ученически групи – една от Пловдив и една от Варна, ще подгряват тази вечер на Милена Славова и група"JOHN STEEL" с Боголюб Манич - Сърбия и със специален гост Blase Bayley – бивш вокалист на IRON MAIDEN. Точно в 18 часа тази вечер започва втората вечер от третото издание на ТU ROCK FEST. За първи път тази година фестът вече е в два дни.

До участие в конкурсната програма снощи бяха допуснати шест ученически банди от страната и Варна, селектирани от жури с ментор Митко Кърнев от Д2. Групите се представиха на сцената с по четири рок парчета и се състезаваха за наградите на Технически университет Варна и Община Варна.Всяка група беше представена от рок примата Милена Славова, която е главен ментор на конкурсната програма и беше натоварена с тежката задача да реши коя от групите е победител в TU ROCK FEST 3: ЕВОЛЮЦИЯ.

Групата на домакините от Технически университет „Неврон" и специалните гости от „Бумеранг бенд" също допринесоха за рок емоцията, която „разтресе" централната част на Варна. Победители в националния конкурс за ученическа група станаха пловдичаните от As orchids wither. Специалната награда на община Варна за най-добра варненска група отиде при момчетата и момичетата от "Шепот" - десетокласници от Математическата и Пета гимназия. Най-много овациите от публиката обаче събраха най-малките участници във феста: музикантите от "Айрън Шаркс". Всички те са на възраст между 11 и 13 години и са ученици във Френското училище във Варна. Наградите - безплатен запис на авторско парче в новото студио на група "Сигнал. И двете банди-победители спечелиха правото на подгряват на звездите на концерта тази вечер.

Днес е вечерта на победителите и специалните гости на TU ROCK FEST. Сцената се "връща" на традиционното си място в кампуса на Технически университет - Варна. Преди началото на музикалната програма от центъра на Варна към ТУ ще потегли атрактивно мотошествие, в което ще вземат участие и част от специалните гости.

В програмата, която стартира в 18:00 часа ще вземат участие не само призьорите от снощи, но и групата, която е победител в миналогодишния конкурс с авторската си песен, продуцирана от феста. Следва варненската пънк банда А-МОРАЛ и рецитали на Милена Славово и нейната банда и българският проект "JOHN STEEL" с Боголюб Манич -Сърбия и със специален гост Blase Bayley – бивш вокалист на IRON MAIDEN.

През двете вечери за рок атмосферата се грижи екип от английски и румънски специалисти. Автор на лазерния 3D рок шоу-спектакъл е британецът Анди Фокнър от Манчестър, Великобритания, който постави лазерното шоу на хълма Царевец във Велико Търново на 22.09.2014 г. Той притежава впечатляващ 28-годишен опит в организирането на концерти и събития, печелил е международни награди за своите лазерни спектакли и е изобретател на лазерни и концертни продукти.

Финалът на феста ще бъде около 22:30 часа на 29.09.2014 в кампуса на Технически университет, когато към грандиозното лазер шоу ще се включи и десетминутно фойерверк шоу.