Таско Тасков подпря Локо Сф на Тича

Спорт

28-09-2014, 23:11

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Съдията спести два червени картона и не отсъди дузпа за "моряците"

Таско Тасков откровено се подигра с Черно море и с около 3000 зрители, които посетиха стадион "Тича" във Варна днес. Главният рефер на двубоя между "моряците" и Локо Сф спести два червени картона и неотсъди дузпа в полза на варненци.

И двете ситуации, които смеем да твърдим, че предопределиха крайния изход на двубоя, бяха през втората част. Бързаме да уточним, че и при двете положения репортер на Varnautre.bg бе на няколко метра от събитията и стана свидетел на случващото се на терена.

Първо - в 60-ата минута на двубоя Черно море получи право да изпълни пряксвободен удар вляво от Божидар Митрев. Вратарят на гостите обаче, не успя да подреди добре стената пред себе, което го затрудни максимално при изпълнението на Симеон Райков. Веднага след като ситуацията отмина Митрев потърси обяснение от съотборника си Том, който, според него, не е застанал на правилна позиция, с което е позволи футболистът на "моряците" да отправи опасен удар. Последваха размяна на реплики, след което двамата се нахвърлиха един срещу друг, като имаше и съприкосновение. Само умелата намеса на съотборниците им предотвратиха по-сериозни последствия.

Реакцията на Таско Тасков в тази ситуация бе меко казано скандална. Софиянецът се приближи до Митрев и в прав текст му каза - "Знаеш ли, че сега трябва да ви покажа червен картон и на двамата" - След което се обърна и даде знак играта да продължи.

Второто положение, което определено бе очевадно, поне за допълнителния съдия Александър Костадинов, който следи събитията до аутлинията, бе неотсъдената дузпа за игра с ръка в пеналта. При едно центриране отдясно, играч на Локо Сф отклони непозволено топката в наказателното поле, но главният съдия Таско Тасков не се осмели да отсъди толкова очевадно нарушение, въпреки че наду свирката. За момент всички на стадиона решиха, че реферът е отсъдил дузпа, но софиянецът извади "насила" нарушението на границата на наказателното поле. Последваха протести на домакините, но така и ситуацията не се промени.

Именно тези две ситуации, които ако бяха отсъдени по правилата на Цар футбол, крайният резултат в мача може би щеше да е друг.

За да сме напълно обективни обаче трябва да отбележим и факта, че днес Черно море игра слабо. Може би играта на "моряците" се доближава до тази на мача с Марек от четвъртия кръг, който бе и най-отчайващият на стадион "Тича" от доста време насам.