Едва не стана бой между фенове на Черно море и Спартак заради фланелка

Спорт

28-09-2014, 20:24

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Полицията предотврати сблъсъци на стадион "Тича" във Варна

Около десетина фенове на Спартак Варна провокираха агитката на Черно море по време на днешния мач на стадион Тича във Варна. Ултраси на "соколите" се бяха настанили в клетката при гостуващата агитка и през целия мач пееха песни против градския съперник Черно море.

На два пъти по време на двубоя полицията предотвратяваше сблъсъци между двете агитки, като причина за създалото се напрежение стана фланелка на Черно море, която феновете на Спартак развяваха предизвикателно в клетката.

Въпросната фланелка попаднала в ръцете на спартаклии след двубоя на "соколите" с Левски от турнира за Купата на България. Тогава група спартаклии се сдобили с "трофея" на стадион Локомотив, след като нападнали малолетни, които били с екипи на Черно море. Те насила съблекли едно от децата, споделиха от фенклуба на Черно море пред varnautre.bg.

Според феновете на Спартак пък не става въпрос за дете, а за мъж на средна възраст, с който са имали спречкване. Ултрасите потърсиха нашата медия, за да уточнят тази важна, според тях, подробност.

По време на срещата с Локо Сф днес шефът на Националния фенклуб на Черно море Иван Михайлов и група "зелено-бели" фенове отидоха до сектора на гостите, където бяха спрени от полицията. В последствие органите на реда установиха от къде идва напрежението, влязоха в клетката и иззеха въпросната фланелка. След това страстите се поуспокоиха.

След двубоя пък полицаите екскортираха феновете на Локо Сф до изхода на града, тъй като се опасяваха от евентуални сблъсъци между двете агитки.