САЩ удари позиции на "Ислямска държава" до Турция

Новините

28-09-2014, 07:35

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Парламентът на Великобритания одобри нанасянето на въздушни удари срещу терористите

При нови въздушни атаки на САЩ в Сирия са атакувани позиции на “Ислямска държава” близо до град Кобани, намиращ се до границата с Турция, съобщи Би Би Си.

По-рано през седмицата 140 000 души напуснаха града и избягаха в Турция, за да се спасят от групировката.

Военни самолети са били забелязани в района, а по-късно били чути експлозии. Стотици турски и сирийски кюрди събориха огражденията на границата между Сирия и Турция в знак на солидарност в борбата срещу “Ислямска държава”.

Над 31 експлозии е имало и в района на град Рака, крепост на ислямистите, разкриха от Сирийската обсерватория за правата на човека. Оттам допълниха още, че при бомбардировки в Източна Сирия е убит важен член на “Ислямска държава” от арабска националност.

Според началника на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ ген. Мартин Демпси трябва да бъде проведена и сухопътна операция срещу "Ислямска държава", за да бъде унищожена. Той допълни, че са необходими около 15 000 войници за връщане на загубените територии в Източна Сирия.

Великобритания се присъедини към коалицията, след като парламентът одобри нанасянето на въздушни удари срещу терористите. Два бомбардировача “Торнадо” на Кралските военновъздушни сили са излетели вчера от летище в Кипър, за да извършат първите удари, съобщи в. “Индипендънт”.