Пенко Златев: Трябва ли да избираме между умни и глупави спортисти?

Спорт

26-09-2014, 08:50

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красен Кралев: Варна ще има многофункционална спортна зала

Имаме крещяща нужда от многофункционална зала

Треньорът на хандбален куб Спартак Пенко Златев сподели, че Варна има крещяща нужда от многофункционална зала, като предложи тя да бъде направена в Спортно училище "Георги Бенковски".

"Имаме крещяща нужда от многофункционална зала. Надявам се наистина управляващите в новия парламент да се преборят и Варна да има такава зала. Задължително е да бъде изградено подобно съоръжение в града ни, защото състезателите от спортните игри от ССУ няма къде да тренират и да водят нормален тренировъчен процес. И в тази връзка ще ви дам една идея – Спортното училище вече е държавно. Ако се направи там тази многофункционална спортна зала и ако могат да се отделят средства за общежитие до нея, ще стане едно училище по европейски образец", сподели Златев.

"Добри спортисти получават стипендия за добри резултати. Но ако са и отличници в училище нямат право на втора стипендия за успех. Трябвало да изберат едната от двете. Това е парадокс! Нека ако получава едната, поне да взема и процент от другата, половината, примерно, за да имат стимул и в спорта, и в училище". Иначе, в момента, трябва да избираме дали да възпитаваме умни и не достатъчно добри спортисти, или глупави, но силни в спорта", каза треньорът на ХК Спартак.